Top Fit teams dansen zich in de prijzen en Toxic Energy mag naar hogere klasse Streetdance promoveren

Moving Stars trots op hun eerste plaats.

Moving Stars trots op hun eerste plaats. Foto: Angelique Sabander

Vijf Top Fit Streetdance groepen deden deze zaterdag mee aan de derde en tevens laatste voorronde van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance. Naast een eerste en tweede prijs promoveert Toxic Energy naar een hogere klasse.

Het jongste selectie team Beat Girls was ’s ochtends als eerste aan de beurt. Zij komen uit in de categorie 9-10 jaar. De dansers in dit team hebben nog niet heel veel wedstrijdervaring, want dit seizoen is de eerste keer dat zij meedoen aan wedstrijden. Ondanks dat hebben ze bij elke deelname een prijs gewonnen. Zo ook tijdens deze derde voorronde van het NNKS. Beat Girls ging namelijk naar huis met een tweede prijs.

Selectie en demo team succesvol

In de categorie 11-12 jaar heeft Top Fit twee teams die meedoen. Een selectie team Moving Stars en een demo team Dance Energy. Voor het laatst genoemde team was het erg spannend. Want voor hun was het de allereerste keer dat zij meededen met een ‘echte’ streetdance wedstrijd. Het is best overweldigend om zoveel teams van andere dansscholen te zien dansen en dan te weten dat ze bij jou in de poule zitten. Maar Dance Energy kreeg hier juist meer energie van. Wat dat betreft past hun teamnaam perfect bij deze groep. Zij hadden de focus goed en dit leverde hen een vijfde plaats op. Vanaf de vijfde plaats verdien je een beker. Dance Energy gaat dus ook met een beker naar huis. Selectie team Moving Stars wist in een poule van veertien teams de eerste plek te behalen!

Promovendus

’s Middags was het de beurt aan onze twee oudste selectie teams Next Generation en Toxic Energy. Beide teams zitten in de categorie 13-15 jaar. En ze dansen beiden in een poule van 12 teams. Helaas valt Next Generation buiten de prijzen en komt op de negende plaats. Toxic Energy presteerde juist boven verwachting. Zij lieten een spetterend optreden zien en dat de jury niet ontging. De jury gaf hen de hoogste punten in hun categorie. Maar het puntenaantal was zo hoog dat ze promoveren naar een hogere klasse. “Ik kan alleen maar zeer tevreden terug kijken op deze geweldige dag!” zegt trainer, coach en choreograaf Angelique Sabandar met een grote glimlach. „Nu gaan we keihard trainen en ons voorbereiden op de finale van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance dat op 3 juni plaatsvindt en waar alle selectie groepen van Top Fit Hoogeveen aan mee gaan doen.”