Toon Rizelli benoemd tot lid van verdienste van Olhaco. Na 34 jaar beëindigt hij scheidsrechtersloopbaan

Toon Rizelli wist niet wat hem overkwam toen Olhaco-voorzitter Arnold Heerts hem vroeg in sporthal Trasselt naar voren te komen. Hij wist van niets en was verbaasd en verrast. Toen hij zijn vrouw, zoon, schoondochter en kleinkind onverwacht de zaal zag inlopen raakte hij zeer geëmotioneerd. Vanwege zijn functie als scheidsrechter, waarmee hij is gestopt en vele andere taken binnen Olhaco werd hij benoemd tot lid van verdienste.

Toon Rizelli (links) werd door Olhaco-voorzitter Arnold Heerts benoemd tot lid van verdienste van Olhaco.

Toon Rizelli (links) werd door Olhaco-voorzitter Arnold Heerts benoemd tot lid van verdienste van Olhaco. Foto: André Weima

Toon Rizelli was scheidsrechter sinds 1987. In 2013 ontving hij een zilveren bondsspeld. Hij floot op het hoogste regionale niveau. Arnold Heerts noemde Rizelli ‘een markante verschijning in de regio’. „Zeer herkenbaar, wit scheidsrechterstenue, wit haar, altijd een brede glimlach. Hij was open naar spelers en coaches, maar streng als het moest. Daardoor was hij een graag geziene scheidsrechter in de sporthallen. Hij ging vaak op pad naar scheidsrechtersbijeenkomsten samen met Gerrit Schraa.” Rizelli, die geboren werd in Italië, was ook actief binnen Olhaco. ,,Hij was vele jaren actief binnen de wedstrijdcommissie,” vertelt Heerts. „Toon stuurde de zaaldienst aan. Hij begeleidde veel jongere scheidsrechters en hij vond het belangrijk dat scheidsrechters herkenbaar waren. Daarom liep hij altijd de oude witte scheidsrechtersjassen uit te delen. Hij zorgde vaak voor de opbouw van het centrecourt en zorgde dat het net goed hing. Toon was vaak aanwezig op trainingsavonden om gezellig een kopje koffie te drinken in de kantine. Daarbij was hij altijd zeer sociaal naar andere leden, hij was altijd geïnteresseerd.”

Aangenaam verrast

Na zijn toespraak schonk de voorzitter Toon Rizelli een wit scheidsrechtersjasje uit de oude doos en een bos bloemen. Toen Arnold Heerts de woorden ‘Het bestuur van Olhaco heeft besloten….’ uitsprak, werd het even stil in sporthal Trasselt. Toon Rizelli werd benoemd tot lid van verdienste van de club. De Olhaco-man was zichtbaar aangenaam verrast en nam de oorkonde blij in ontvangst. Zijn vrouw Anneke, zoon, schoondochter en kleindochter waren aanwezig. Zij waren speciaal uit Amersfoort gekomen om de huldiging van Toon in Trasselt mee te kunnen maken.