Toernooi Old Stars HZVV is promotie van walking football: Deelnemers zijn lyrisch over het sportcomplex en organisatie

De Old Stars van FC Utrecht hebben het zeer geslaagde walking footballtoernooi van HZVV gewonnen. In de finale versloegen de Utrechtenaren HZVV 1 met 2-1. Het toernooi dat kon plaatsvinden door de prijs, die de HZVV Old Stars onlangs als Club van de Week van de Vriendenloterij ontvingen, werd een groot succes. Het toernooi kende een vlekkeloos verloop. De deelnemers waren lyrisch over het sportcomplex van HZVV en de goede organisatie.

Op de velden van HZVV werd er door de Old Stars als jonge goden gespeeld.

Op de velden van HZVV werd er door de Old Stars als jonge goden gespeeld. Foto: Gerrit Boer

Een landelijk toernooi voor Old Stars stond al lang op het verlanglijstje van HZVV, maar door de prijs van de Vriendenloterij kon het bijzondere toernooi op vrijdag 28 april daadwerkelijk plaatsvinden. Met het geslaagde toernooi gaven de Old Stars HZVV meer bekendheid aan deze vorm van voetbal voor zestigplussers en zorgden alles zestien deelnemende ploegen voor promotie van walking football. Het was voor HZVV een primeur, want nog niet eerder hield de club een dergelijk groot walking football toernooi op haar terrein. Aan het toernooi namen de Old Stars van betaalde clubs deel, zoals PEC Zwolle, FC Utrecht, FC Groningen, FC Emmen, Go Ahead Eagles, Cambuur, sc Heerenveen en Heracles. Het organiserende HZVV deed mee met twee teams. Ook Vitesse ’63, ESA, FC Meppel, Steenwijk en Zuidwolde waren van de partij.

Een team van Cambuur had afgezegd, maar door medewerking van andere clubs werd dat gat direct opgevuld door een mix team. „Dat hoort ook bij walking football”, zegt een van de organisatoren Frans van Dorst opgewekt. „Dat tekent de sfeer onder de zestig plussers, dat dit onder elkaar snel werd opgelost. Een speler van AGOVV was toevallig in de buurt en speelde met HZVV mee. Dat is toch prachtig dat dit allemaal kan bij walking football.”