Tijs Heerkes wint Kloostervestetoernooi. Derde plek voor 6-jarige Lorenzo Wolters

Tijs Heerkes op het hoogste treetje.

Tijs Heerkes op het hoogste treetje. Foto Koizumi

Thijs Heerkes van Judovereniging Koizumi is zaterdag oppermachtig kampioen geworden in zijn gewichtsklasse bij het Kloosterveste judotoernooi in Assen. Heerkes won zijn vijf partijen

De jongste judoka van Koizumi op dit toernooi behaalde een derde plek. De nog maar 6 jarige Lorenzo Wolters uit Noordscheschut won drie wedstrijden met ippon en kon zeer tevreden zijn met een bronzen plak in de gewichtsklasse tot 24 kilogram.

Mark Benjamins uit Elim was ook goed op dreef. Hij kreeg een mooie zilveren plak Voor Thijs Bos, Sepp van de Poll en Daan Benjamins was het bijna een clubkampioenschap. Zij zaten deze dag met nog twee andere judoka’s in dezelfde poule waarbij Thijs Bos uit Dalen een mooie tweede plaats behaalde en Sepp van de Poll uit Dalerpeel een mooie gedeelde derde plaats haalde. Helaas viel Daan Benjamins net buiten een podiumplaats mede ook door het gewichtsverschil in deze poule.

Hadassah Knegt uit Dalen was ook een strijder deze dag wat daarom ook beloond werd met een mooie gedeelde derde plaats en kon Knegt goedlachs met brons naar huis.