Tiendeveen weet niet te winnen van HS ’88

Tiendeveen kan tegen HS '88 het doel niet schoon houden. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Trainer Michel van Essen , die terug was van vakantie wist de mannen na de forse nederlaag van vorige week weer aan het voetballen te krijgen maar een resultaat zat er zaterdag opnieuw niet in. Tot aan de 77ste minuut bleef de 0-0 overeind want HS ’88 brak toen de score open, waarna in de laatste minuten de score nog opliep naar 0-3.

In de eerste helft viel er niet veel te genieten voor de beide doelen al hadden de gasten een licht overwicht. Na bijna een kwartier had Jorden Klopstra de eerste kans voor HS ’88 die hij over knalde. Tien minuten later had Jeffrey Boxma de openingstreffer voor Tiendeveen op zijn schoen maar zijn schot vloog voorlangs. In de extra tijd voor rust maakte doelman Sander Lubbers met een prima ingreep de inzet vanuit de draai van Rob Kulser onschadelijk waardoor er met een 0-0 stand werd gerust.

HS’88 opent de score

Na rust viel Bugra Cetin al na twee minuten uit met een blessure en nam Glenn Kleine zijn plaats in. HS ’88 had door Joey Kats een kansje maar zijn schot werd gekraakt. In de 66ste minuut drong Tiendeveen aan met drie hoekschoppen op rij waarbij de laatste van Boxma bijna ineens binnen viel bij de tweede paal. De ingewisselde Dominique Wiffers kon na weken van afwezigheid gemaskerd weer minuten maken en kreeg vlot een kansje maar deze werd te slap ingeschoten voor doelman Lukas Wijma. Na 77 minuten wist HS’88 de score te openen waar Rob Kulser met het hoofd een vrije bal achter doelman Lubbers verlengde (0-1). Direct daarna knikte Jeffrey Boxma een voorzet van Ruthger Gort bij de tweede paal goed in maar een verdediger kwam doelman Wijma te hulp door de bal van de doellijn weg te halen. HS ’88 vergat vervolgens met een snelle aanval de wedstrijd te beslissen want Kromodimedjo schoot naast. Toch viel de genadeklap voor de thuisclub in de 88ste minuut toen de bal niet goed werd geruimd en Yorik van Dam de bal binnen kon werken. Dat in de extra tijd van de prima fluitende scheidsrechter Johannes de Klein uit Surhuisterveen ook nog de 0-3 werd gemaakt door Arno Oosterhof was alleen van statistische waarde.

Nieuws

menu