Tiendeveen weet Steenwijker Boys niet af te stoppen en de ongenaakbare koploper ging met alle punten naar huis

Tiendeveen scoort in tweede helft toch nog tegen Steenwijker Boys.

Tiendeveen scoort in tweede helft toch nog tegen Steenwijker Boys. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van trainer Michel van Essen traden zaterdag aan tegen de ongenaakbare koploper Steenwijker Boys. De gasten hebben alleen in de eerste wedstrijd twee punten verloren. De op de derde plaats staande Tiendeveen maakten het de gasten niet moeilijk genoeg. Zo werd het een nipte maar verdiende 1-2 overwinning voor de gasten.

De gasten gingen vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Hoorn uit Zuidwolde voor de winst. De eerste kansen waren dan ook voor Steenwijker Boys wat na negen minuten de voorsprong opleverde. Gerald Kloeten zag inkomend een voorzet via zijn borst tussen de palen belanden bij doelman Sander Lubbers (0-1). Na negentien minuten spelen werd de 0-2 ook al een feit want Jordy Blijham mocht afronden nadat Gerald Kloeten de buitenspelval had weten te ontwijken. Robert Stille probeerde voor Tiendeveen van afstand maar zijn schot zeilde ruim over. Aan beide kanten kwamen nog enkele kansjes maar de score bleef tot de rust op 0-2.

Late treffer

Na de hervatting knalde Jordy Blijham van de gasten bijna direct de eerste voorzet binnen bij Lubbers maar via de lat ketste de bal over. De gasten bleven de bovenliggende partij maar stranden vaak op een zeer sterk centraal duo Ronald Zevenberg en Hans ten Kate. Toch mocht Tiendeveen van geluk spreken, dat Jordy Blijham over de voorzet heen maaide en vervolgens Bas Ferwerda naast zag schieten. Tiendeveen bleef strijden voor een beter resultaat en had bijna succes via Kadir Tangor die van afstand hard doelman Roy ten Veen op zijn weg vond. De gasten drongen ook niet meer zo aan. Ruthger Gort verraste doelman Ter Veen haast maar zijn schot uit de draai belandde hard op de kruising. In de slot minuten viel de aansluiting toch nog na een sterke actie van Jeffrey Boxma, die de bal knap in de lange hoek wist binnen te schuiven (1-2). De tijd was tekort om een beter resultaat te halen wat ook niet verdiend zou zijn geweest, al hadden de Tiendeveners daar maling aan gehad.