Tiendeveen verliest van SC. Rouveen

Tiendeveen kon niet tot scoren komen. Rudy Kleine

In de tweede wedstrijd van de poulefase van de KNVB beker mocht Tiendeveen gastheer zijn van SC. Rouveen. Het werd een 0-3 overwinning voor de gasten op een goed bespeelbaar tweede veld van de v.v. Tiendeveen.

In de beginfase waren er vooralsnog maar weinig kansen voor beide teams, toch kreeg Dylan Lucas na twaalf minuten een kopkans na een voorzet van Yusuf Ucan, maar hij knikte ruim over. Vervolgens hadden Frank Wolters en daarna Stefan Leeftink mogelijkheden voor de gasten maar Wolters schoot naast en Leeftink strandde op de goed reagerende doelman Sander Lubbers. Na 26 min. knikte David Bouwmeester voor de gasten hard op de lat na een vrije bal die gevaarlijk voor het doel werd gebracht. Na een half uur werd de 0-1 van afstand binnen geschoten door Alex Esselbrugge, waarbij er bij Tiendeveen nog werd gedacht aan buitenspel van een speler, die op moest springen om de bal niet te raken, maar de goed leidende scheidsrechter Jansen uit Grollo zag daar niets in. Vijf minuten later schoot Jean Paul Hooikammer en draaide 0-2 fraai binnen. Vlak voor rust teisterde dezelfde Hooikammer nog eens de deklat waarna de thee werd opgezocht.

Rouveen zette door

In de tweede helft werd al na 12 minuten spelen de 0-3 door SC Rouveen aangetekend. Na een verre ingooi wist Milan Smit koppend doelman Lubbers te verschalken. Vervolgens werd er volop gewisseld door de trainers, waardoor het spel vervlakte. Toch had Ruthger Gort een grote kans op een doelpunt voor Tiendeveen, maar zijn schuiver werd nog net tot hoekschop verwerkt door doelman Daan Kattenberg. In de slotfase hadden de gasten nog enkele kansen maar doelman Sander Lubbers etaleerde een prima vorm en hield de schade verder beperkt. Het bleef bij een 0-3 nederlaag en wordt volgende week in Zuidwolde de laatste wedstrijd in de beker gespeeld tegen ZZVV, aanvang 15:00uur.

Nieuws

menu