Tiendeveen verliest tegen DKB

Tiendeveen scoorde wel, maar niet voldoende.

Tiendeveen scoorde wel, maar niet voldoende. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Ondanks dat Tiendeveen een stuk beter speelden dan vorige week, leverde ook dit duel geen punten op. Na een 0-0 ruststand was nog niet in te schatten wie er als overwinnaar van het veld af zou gaan.

De gasten uit De Krim wisten na binnen vijf minuten twee te score waarna Bugra Cetin de aansluiting maakte maar in het laatste kwartier wisten de gasten in twee minuten tijd opnieuw twee keer te scoren en Tiendeveen via Ruthger Gort maar één keer waardoor er een 2-4 nederlaag voor de thuisclub uitrolde.

Open strijd

DKB had de eerste kans maar tot twee keer toe greep doelman Sander Lubbers goed in bij pogingen van David van Zandwijk en Berny Renker. Glenn Kleine zag na een hoekschop zijn kopbal geplukt door Ryan van der Wetering. De volgende hoekschop van Tiendeveen knikte een verdediger van DKB bijna in eigen doel maar de bal ketste via de tweede paal het veld weer in. Het spel bleef op en neer gaan en Erik Groen van DKB zag een inzet gepakt door doelman Lubbers. In de 28ste min. knikte David van Zandwijk een voorzet op de deklat. Kadir Tangor van Tiendeveen werd door Glenn Kleine de diepte ingestuurd en via doelman Van de Wetering en de paal bleef het doelpunt uit.

DKB opent na rust de score

DKB wist vijf minuten na rust de score te openen door David van Zandwijk. Vijf minuten later knikte Jordi Kroesen ongehinderd de 0-2 binnen. Tiendeveen gaf niet op en in de 61ste minuut scoorde Bugra Cetin na een voorzet van Ruthger Gort (1-2). Een hoge vrije bal van DKB werd van dichtbij binnen gekopt, maar de jonge scheidsrechter Patrick Dobma uit Steenwijk annuleerde de treffer wegens buitenspel. Bugra Cetin boogde aan de andere kant een voorzet bovenop de lat waarmee de gelijkmaker uit bleef. Met nog een kwartier te gaan viel de 1-3 door Jay van der Wetering met een bal in de korte hoek. Twee minuten later viel de 1-4 door een mooie strakke boogbal van Jordy van Zandwijk. Ruthger Gort kwam nog een keertje in een één op één situatie met doelman Van der Wetering maar werd afgestopt. Even later dook dezelfde Gort opnieuw na een pass van Cetin op voor de DKB doelman die hij passeerde en nu wel scoorde (2-4). Scheidsrechter Dobma floot kort daarna voor het eindsignaal.