Tiendeveen strijdend onderuit tegen HS’88

Tiendeveen bleef proberen, zonder resultaat.

De mannen van trainer Marco Reitsma reisden zaterdag af om tegen HS ’88 aan te treden. Na de forse nederlaag van vorige week bracht Reitsma noodgedwongen aardig wat wijzigingen aan. Het leek goed uit te pakken in het Groninger land maar uiteindelijk gingen de punten naar HS’88 door een 2-0 overwinning aan te tekenen, waarbij de tweede treffer in de 89ste minuut op het haperende scorebord kwam.

HS’88 startte met een beginoffensief om direct een doelpunt te forceren. Doelman Sander Lubbers kon dan ook meteen zijn goede vorm etaleren. Al had hij geluk dat de kopbal van Rens van Hartingsveld op de lat spatte. Vervolgens greep Lubbers sterk in na een pegel van Rob Kulser. Aan de andere kant liet Mitchell van Goor in een snelle counter op aangeven van Ruthger Gort een kans onbenut door op de goed reagerende doelman Lukas Wijma te schieten. HS’88 hield een overwicht maar wist maar weinig echte grote kansen te creëren, ook al omdat de als laatste man geposteerde Bugra Cetin een sterke wedstrijd speelde op de voor hem ongewone positie. Sander Lubbers greep ook een aantal keren sterk in zodat er met 0-0 werd gerust.

Tiendeveen kreeg na rust mogelijkheden, maar scoorde niet

Na rust eenzelfde spelbeeld, een aandringend thuisclub en een counterend Tiendeveen waar de doelpunten lang uitbleven. Miquel Korte had tot drie keer toe een mogelijkheid om de score te openen maar Lubbers weigerde mee te werken en hield even vaak zijn doel schoon. Toch viel in de 70ste minuut de eerste treffer voor HS’88, waarbij Miquel Korte de voorzet bij de eerste paal binnen te schuiven (1-0). Meteen hierna zette trainer Reitsma de organisatie om en kreeg Tiendeveen zelfs mogelijkheden om weer langs zij te komen. Bugra Cetin werd nu voorin geposteerd samen met Umit Gokkaya en samen werd eerste genoemde in stelling gebracht maar vrijstaand schoot hij te gehaast naast. In de 89ste minuut viel de 2-0 door de net ingewisselde Arno Oosterhof. De prima leidende scheidsrechter Jeroen Zijl uit Assen floot kort hierna voor het eindsignaal.

Nieuws

menu