Tiendeveen start goed met winst op Nieuw Balinge

Tiendeveen hield de overhand tegen Nieuw Balinge. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie is door de mannen van trainer Michel van Essen met een verdiende 3-0 overwinning afgesloten tegen streekgenoot Nieuw Balinge. Deze stand was reeds bij rust bereikt in een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Berend Kamman uit Hoogeveen.

Tiendeveen startte direct goed geconcentreerd aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een kansje voor Robert Stille, maar hij zijn halve omhaal na een hoekschop uit de doelmond gekopt door Gerjan Koekoek. Tiendeveen doelman Sander Lubbers moest toch ook al vlot een keertje attent reageren bij een schot van Chris Schutte maar hij greep goed in. Na bijna een kwartier had Jeffrey Boxma met een schitterende doorkopbal bijna succes na een diepte bal van Umit Gokkaya, maar via de vingertoppen van doelman Johan Prins zag hij de bal net naast het doel verdwijnen. Tien minuten later was dezelfde Jeffrey Boxma wel succesvol toen hij een snelle aanval via Dylan Hepp en Jeffrey Blom over de linkerflank de voorzet beheerst achter doelman Prins tegen het nylon knalde (1-0). Vervolgens werd de voorsprong zeven minuten later al verdubbeld. Een hoekschop van Boxma werd laag voorgeschoten en de inkomende Ruthger Gort zag bij de eerste paal met een intikker tussen veel benen door de 2-0 binnen vallen. Tiendeveen voelde zich gesteund door deze voorsprong en bleef meer afdwingen dan de gasten. Sander Booijink joeg bij het uitverdedigen bij Nieuw Balinge door op doelman Prins die hij verraste, maar hij prikte de afgesnoepte bal net buiten de paal naast. Het was dan ook een logisch gevolg dat de 3-0 voorsprong kon worden aangetekend. Dezelfde Booijink, die op een sterk rentree na een langdurige kruisband blessure weer kan spelen werd helemaal over het hoofd gezien na een voorzet, waardoor hij helemaal vrij voor doelman Johan Prins verscheen, die met een droge knal kansloos werd gelaten.

Nieuw Balinge creëert kansen zonder te scoren

Na rust kwam Nieuw Balinge beter uit de kleedkamer en had ook een aantal kansen al hadden zij direct geluk, dat Booijink bij de eerste aanval van Tiendeveen hard op doelman Prins knalde waardoor de stand ongewijzigd bleef. Voor de gasten wist Jamai Kroezen met zijn schot doelman Sander Lubbers tot actie te dwingen maar die greep goed in. Rick Wielink knikte een voorzet ook nog eens net voorlangs zodat de nul tegen overeind bleef voor Tiendeveen. Rick Wielink stichtte kort daarna nog eens voor gevaar voor Tiendeveen na een matige uittrap van doelman Lubbers die hij ineens van zo’n veertig meter terug schoot maar de doelman kon de bal klemvast pakken. De ingewisseld Yusuf Ucan bij Tiendeveen schoot nog eens op doelman Prins die de bal kon grijpen. In de slotfase mocht Roy Beekelaar nog even wat speelminuten pakken en hij had de laatste mogelijkheid van de wedstrijd door van ver de iets voor zijn doel staande doelman Prins proberen te verrassen maar de bal boogde hij rakelings over. Zo had Tiendeveen een prima start van de competitie en mogen vertrouwen tanken voor de komende wedstrijden. VVAK is volgende week de gastheer van Tiendeveen en in Kerkenveld zal er vanaf half drie gestreden worden om te proberen het punten aantal te verdubbelen.

Nieuws

menu