Tiendeveen onfortuinlijk tegen SCN

Tiendeveen had tegen SCN het nakijken.

Tiendeveen had tegen SCN het nakijken. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van trainer Marco Reitsma traden aan tegen SCN uit Nieuwlande, met de camera’s van Onze Club van TV Drenthe langs de zijlijn. Na een eerste helft waarin de gasten de boventoon hadden en verdiend de voorsprong namen.

Na rust kwamen de Tiendeveners sterk uit de kleedkamer en leken de eerste competitie punten aanstaande, want al in de 50ste minuut werd de gelijkmaker binnen geschoten. De overigens goed leidende scheidsrechter Bart Zinger uit Meppel liet zich na een discussie met zijn assistent overtuigen van zijn ongelijk en keurde de treffer af. Toen kort daarna de 0-2 viel via Erwin Smale, was hij de gevierde man met ook nog de 0-3 voor SCN.

Snelle opening door SCN

De wedstrijd was amper begonnen of SCN tekende de 0-1 al aan. Erwin Smale bracht de eerste vrije bal hoog in de doelmond bij Sander Lubbers waar Stefan Bruinsma raak kopte (0-1). Tiendeveen wist er niet veel tegenover te zetten. Umit Gokkaya probeerde na een kwartier van afstand maar strandde op doelman Leon Reitsema. Erwin Smale knalde nog eens op de benen van Sander Lubbers na zich vrij gespeeld te hebben. Jorden Fik knikte aan de andere kant een hoge voorzet net naast. Vlak voor rust schoot Henk Jan van der Meer namens SCN nog een keer nipt naast waardoor de ruststand 0-1 werd.

Onfortuinlijk Tiendeveen ziet treffer afgekeurd

Na rust kon Umit Gokkaya net voorkomen dat Jeffrey Marissen vrij voor doelman Lubbers zou komen. Vervolgens nam Tiendeveen de wedstrijd over en met name Dominique Wiffers schoot eerst nog net voorlangs. Kort daarna schoot Wiffers wel raak maar werd de treffer onterecht geannuleerd. Wiffers bleef een plaag, want zijn volgende poging ging hard over. Kort hierna schoot Wiffers de bal in de bovenhoek maar Reitsema tikte de bal over. Erwin Smale besliste na een prima actie de wedstrijd met de 0-2. Umit Gokkaya schoot na een hoekschop ineens op het SCN doel maar Reitsema bracht redding. Opnieuw was het Smale, die scoorde door een vrije bal binnen te schieten (0-3). Met nog enkele kansjes aan beide kanten, ging de wedstrijd naar zijn eind en was Tiendeveen onfortuinlijk mede door de onterecht afgekeurde treffer in een fase dat de omslag in de wedstrijd aanstaande leek. Volgende week treft Tiendeveen Onstwedde in een uitwedstrijd.