Tiendeveen onderuit tegen Onstwedder Boys

Tiendeveen niet opgewassen tegen Onstwedder Boys. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van trainer Marco Reitsma traden zaterdag aan tegen Onstwedder Boys. Het werd een duidelijke 0-4 nederlaag onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter John de Vries uit Ens. Tiendeveen wist aanvallend weinig te creëren mede door het gemis van aanvoerder Dominique Wiffers, die geblesseerd deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Door een hattrick van Bert Jan Wilzing en een treffer van Sem Nieuwenhuis werd het 0-4.

De gasten namen van meet af aan het initiatief in handen en moest Tiendeveen vanuit de verdediging proberen tot kansen te komen. Gerko Scheper leek doelman Lubbers te passeren maar deed dit door de bal met de arm mee te nemen wat werd gezien door De Vries waardoor het 0-0 bleef. Sander Lubbers pareerde vervolgens een harde inzet van Harm Visser prima. Toch moest hij na 23 minuten de gang naar het net maken na een kopbal van Bert Jan Wilzing waarbij hij kansloos was. Kadir Tangor schoot na ruim een half uur namens Tiendeveen van afstand waar doelman Rein Koudstaal weinig moeite mee had waar afspelen op twee vrijkomende medespelers een betere optie was geweest. Zo werd er met een nipte achterstand na nog enkele kansen voor de gasten thee gedronken.

Hattrick voor de boys

Na rust eenzelfde spelbeeld Onstwedder Boys in de aanval en een stug verdedigend Tiendeveen. Zo was het logisch dat de 0-2 werd aangetekend van opnieuw Bert Jan Wilzing met een bal in de korte hoek. Dezelfde Wilzing tekende zijn hattrick door opnieuw een voorzet achter Lubbers te werken. Tiendeveen kreeg vervolgens ook mogelijkheden om te scoren maar eerst knalde Kadir Tangor ruim over en vervolgens zag Yoran Duman na een sterke passeeractie waarmee hij vrij voor doelman Koudstaal kwam ook over het doel. Direct daarna kreeg Onstwedder Boys een terechte strafschop, die echter prima werd gestopt door Lubbers. Tiendeveen leek de eretreffer te maken nadat Glenn Kleine Ruthger Gort vrij speelde die het net vond, echter ging de treffer wegens buitenspel niet door. De vierde treffer voor de gasten werd in de slotfase alsnog gemaakt door Sem Nieuwenhuis die gebruik maakte van de geboden ruimte. Zo werd het opnieuw een ruime nederlaag voor Tiendeveen.

Nieuws

menu