Tiendeveen nipt onderuit tegen Mussel

Tiendeveen scoorde wel tegen Mussel, maar doelpunt werd afgekeurd. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Trainer Michel van Essen lijkt Tiendeveen weer aan het voetballen te krijgen, het spel werd alleen nog niet beloond. Mussel wist in de tweede helft doelman Lubbers met een schuiver van te passeren wat de 0-1 eindstand betekende. Ook nu werd de gelijkmaker aangetekend door Jeffrey Boxma maar de overigens prima fluitende Driessen uit Zwolle liet zich overrulen door zijn assistent en keurde af.

Op het harde droge veld en de stevige wind was goed voetballen lastig. Mussel ging er in het begin het beste mee om en Rien Boels schoot de eerste kans voorlangs bij Lubbers. Na twaalf minuten vloerde Mitchell Pekel zijn directe tegenstander binnen het strafschopgebied met een strafschop als gevolg. Sander Lubbers stopte de inzet van Matthijs Fehrmann waardoor de 0-0 overeind bleef. Kort daarna werd Yoran Duman onreglementair afgestopt. Danny Stuifzand boogde de vrije bal rakelings over de kruising. Beide teams kwam voor rust maar moeizaam tot gevaarlijke momenten al had Simon Hidding haast succes maar nu blokte Yoran Duman zijn inzet van dichtbij af.

Direct na rust treffer Mussel

Negen minuten na rust viel na achteraf bleek de enige treffer van het duel. Een voorzet vanaf de flank schoot tussen een aantal benen door voorbij de tweede paal waar Lars Hemmes de bal voor zijn voeten kreeg en onder doelman Lubbers door scoorde. Zes minuten later leek de gelijkmaker aangetekend. Een vrije bal, die in de doelmond viel tikte Jeffrey Boxma binnen. Vol ongeloof werd de treffer terug gedraaid door scheidsrechter Driessen. Tiendeveen kreeg direct daarna opnieuw een kans maar Ruthger Gort strandde op doelman Rick Strobos. Aan de andere kant schoot Hemmes een voorzet net buiten de paal naast. Glenn Kleine, die Kadir Tangor had vervangen glipte het strafschopgebied binnen door twee verdedigers te omspelen en legde de bal terug op Ruthger Gort die bal hoog over schoot. In de slotfase had Umit Gokkaya pech nadat hij de bal veroverde en vanaf de zijkant via de deklat over knalde. Zo kreeg Tiendeveen geen beloning en gingen de punten mee naar Mussel.

Nieuws

menu