Tiendeveen naar forse nederlaag tegen Borger

Tiendeveen scoorde niet, maar Borger des te meer. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Onder prima weersomstandigheden en een weer goedgekeurd hoofdveld startte Tiendeveen met een forse nederlaag tegen Borger. Onder leiding van de vooraf in het kader van de week van de scheidsrechter in de bloemen gezette Berend Kamman uit Hoogeveen, liet Tiendeveen zich aftroeven door een gretig Borger.

In het begin van de wedstrijd was het een gelijk opgaande wedstrijd. Doelman Sander Lubbers van Tiendeveen greep bij een inzet van Gijs Roda prima in en bij Tiendeveen schoot Bugra Cetin vlak voorlangs. Kort daarna tikte Yusuf Ucan van dichtbij net te zacht in om doelman Edwin Haandrikman van Borger te verschalken. Ook knikte Robert Stille een voorzet van Dominique Wiffers net over de kruising bij de eerste paal. Borger ging beter met de kansen om, want in twee minuten werd er twee keer gescoord. Bonne Timmer profiteerde van het balverlies en meteen daarna ging het verdedigend bij de mannen van Reitsma weer fout waar Hendrik Gustin van profiteerde. Tiendeveen was aangeslagen en Borger wist na 27 minuten de score naar 0-3 te tillen door Levi van der Span. Hij rondde een voorzet scorend af. Ruthger Gort werd direct daarna vrij voor doelman Haandrikman gezet door Yusuf Ucan maar de doelman bracht redding. Na 31 min. kreeg Borger een strafschop die Joep Hiddink binnen schoot. In de extra tijd maakte Borger zelfs de 0-5 door Bonne Timmer die ongehinderd de bal binnen schoof.

Tiendeveen probeerde meer grip te krijgen

In de rust wisselde trainer Marco Reitsma drie spelers bij Tiendeveen om meer grip op Borger te krijgen. Dit lukte enigszins al werd er na 53 minuten opnieuw een treffer geïncasseerd, Christiaan Vos wist in de kluts de bal binnen te prikken voor Borger (0-6). Ruim vijf minuten later werd Dominique Wiffers met rood weggezonden, omdat hij volgens scheidsrechter Kamman een doorgebroken speler onderuit liep. Ruthger Gort had voor de Tiendeveen de nul weg kunnen schieten maar strandde op doelman Haandrikman. Het laatste kwartier kwam Tiendeveen met negen man te spelen omdat de geblesseerde Bugra Cetin niet verder kon en de wissels waren opgebruikt. Borger profiteerde maar één keer van het numerieke voordeel van twee met vlak voor het eindsignaal een zevende treffer. Bob Westerdijk rondde een aanval over de rechterflank af met een droge knal langs doelman Lubbers. eindstand 0-7. Volgende week reist Tiendeveen af naar Hoogezand waar het HS’88 treft.

Nieuws

menu