Tiendeveen met gelijkspel naar de nacompetitie.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto Pixabay

De mannen van trainer Michel van Essen hadden het toetje van de nacompetitie al binnen en moesten in de laatste wedstrijd naar het pittoreske Beltschutsloot om tegen de plaatselijke SVBS ’77 te gaan spelen. Het werd geen beste generale voor de nacompetitie, want in een slechte wedstrijd bleef Tiendeveen op 1-1 steken.

Op een droog hard veld werd doelman Sander Lubbers als eerste getest door eigen speler Booijink, die een voorzet van SVBS ’77 bijna in eigen doel kopte maar greep stijlvol in. Aan de andere kant strandde Ruthger Gort tot twee keer toe op doelman Til die beide keren wist te redden. Toch kwam Tiendeveen aan de leiding door Ruther Gort die na een blunder bij SVBS ’77 zomaar de bal binnen kon schuiven (0-1). SVBS ’77 zag een inzet van Jesse van de Dijk via de buitenkant van de paal naast gaan wat het meeste gevaar voor rust betekende voor de thuisclub. Na een fraaie combinatie kwam Jeffrey Boxma ineens vrij voor doelman Til maar zijn doelpunt werd afgekeurd na de honorering van het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter.

Matig spel

De tweede helft bleef matig. SVBS ’77 had via Glenn Heuvelman een goede kans maar hij kopte naast. Jeffrey Boxma had bijna succes maar nu haalde doelman Til met een reflex de bal uit de benedenhoek. De thuisclub kreeg na een duel, waar Yoran Duman de bal oppikte, een strafschop cadeau. Sander Lubbers keerde deze buitenkans voor de thuisclub echter simpel. Tiendeveen was zeer slordig in zijn spel en kwam bijna niet meer tot kansen. SVBS ’77 kreeg meer geloof in een resultaat en werd in de slotfase dan ook beloond al zat er en buitenspel luchtje aan want Marvin Snel tikt de bal op de doellijn binnen maar de scheidsrechter wees naar het midden wat de 1-1 eindstand betekende.

Nacompetitie

Nadat alle resultaten in de competitie duidelijk waren geworden kan Tiendeveen zich opmaken voor een duel in de nacompetitie tegen NWVV, die in de vierde klasse D speelt. Deze wedstrijd is op 3 juni.