Tiendeveen lijdt ruime nederlaag tegen Steenwijk

Tiendeveen zet balbezit tegen Steenwijk niet om in kansen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Voor Tiendeveen was het zaterdag aansluiten of afhaken bij de top drie. Tegen Steenwijk moest er gewonnen worden om een rol bovenin mee te kunnen blijven spelen. Uiteindelijk werd het nog een duidelijke nederlaag, al werd de 3-1 en 4-1 pas aangetekend in de 88ste en 91ste minuut door de gasten.

Voor de derde keer op rij kwam Tiendeveen vroeg op achterstand. Erik Oosterhuis wist na een voorzet geheel vrij komend doelman Lubbers te verschalken (0-1). Tiendeveen speelde met een versterkt middenveld maar meer dan meer balbezit leverde dit niet op. Steenwijk had de meeste mogelijkheden al kwam Tiendeveen niet veel in de problemen. Zelfs had Jeffrey Blom een kansje maar hij richtte te hoog waardoor doelman Remmerswaal de bal over zag vliegen. Wessel Busscher liet voor de gasten ook twee kansjes onbenut. Umit Gokkaya zocht het doel ook nog eens te hoog en Kevin Lunenborg leek op slag van rust de gelijkmaker in de kruising te schieten maar Remmerswaal haalde met de vingertoppen de bal uit de bovenhoek.

Tiendeveen balbezit, maar Steenwijk de kansen

Na rust eenzelfde spelbeeld, Tiendeveen meer balbezit en Steenwijk de kansjes. Na eerst nog een schot van Dominique Wiffers van Tiendeveen in het zijnet glipte de handige Wessels Busscher door het centrum heen en liet doelman Lubbers kansloos (0-2). Dominique Wiffers scoorde de aansluitingstreffer door een vrije bal na een overtreding op Robert Stille van 25 meter hard binnen te schieten (1-2). Tiendeveen lukte het echter niet om door te drukken en Steenwijk weigerde de wedstrijd snel in het slot te gooien wat pas in de 88ste minuut gebeurde. Michael ter Veen onderschepte de bal en haalde meteen hard uit waarbij de bal snoeihard in de bovenhoek plofte. Dat in de extratijd de 1-4 ook nog viel door Clint Kruisweg was alleen nog van statistische waarde. Hierdoor staat Tiendeveen bovenin de brede middenmoot en zal volgende week bij Sc. Angelslo die plek moeten proberen te consolideren. Aanvang 14:30 uur.

Nieuws

menu