Tiendeveen lijdt nederlaag tegen SJS

SJS hield onscherp Tiendeveen op nul.

SJS hield onscherp Tiendeveen op nul.

De v.v. Tiendeveen reisde zaterdag af naar SJS om op het fraaie sportpark aan de Julianastraat aan te treden. In een wedstrijd onder prima leiding van scheidsrechter Leon Nanninga uit Assen was er volop strijd zonder tot hoogstaand voetbal te komen. SJS streed om mee bovenin mee te kunnen gaan doen en Tiendeveen om de eerste punten op de ranglijst aan te tekenen. Het werd uiteindelijk een 2-0 overwinning voor de Kanaolsters en kon Tiendeveen opnieuw zonder punten de bus in.

SJS had in de eerste minuut meteen een kansje maar Jan Springer schudde Tiendeveen wakker met een schot die nipt naast ging. Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid voor de weer fitte Yusuf Ucan maar doelman Brian de Jonge tikte de bal uit zijn doel. Na 18 minuten knalde Thom Boels van afstand hard op doelman Sander Lubbers , die de bal prima pareerde en de wegspringende bal werd ingeschoten vanuit buitenspel positie waardoor deze inzet werd teruggefloten. Na ruim een half uur spelen kreeg SJS een strafschop nadat Jan Springer werd aangetikt en Kay Rijkens pakte deze buitenkans graag. Vanaf de stip schoot hij via Lubbers de bal binnen en stond de 1-0 vast. Eigenlijk was er verder voor rust maar weinig meer te genieten voor het talrijke publiek.

Beter aanvallend Tiendeveen mist scherpte

Tiendeveen wist in de tweede helft meer voor doelman De Jonge te verschijnen en Bugra Cetin had pech dat zijn kopbal na een voorzet van Ruthger Gort net buiten de tweede paal naast ging. Na een kwartier schoot Jan Springer van SJS nog eens op doelman Lubbers, die de bal tot hoekschop verwerkte. Deze leverde een gevaarlijk moment op voor Tiendeveen maar de klutsbal, die op de paal ketste werd vervolgens geruimd door Dominique Wiffers. Na 75 minuten werd de wedstrijd beslist door een treffer van Jan Springer, die de bal kreeg van Huub Kroese, die teveel ruimte kreeg op de flank waardoor hij de bal op maat kon leveren aan de scorende Springer (2-0). Tiendeveen bleef werken voor een beter resultaat. Na een aanval met een prima voorzet van Dylan Lucas waren de voorwaartsen net niet scherp genoeg waardoor er geruimd werd voor Wiffers of Gort konden afronden. In de slotminuut had SJS ook nog een goede kans maar doelman Lubbers bracht prima tot twee keer toe redding. Zo werd het opnieuw een nederlaag voor de mannen van trainer Reitsma, ondanks de goede strijd, die er was geleverd voor een goed resultaat.