Tiendeveen laat twee punten liggen tegen SVBS ’77

Tiendeveen zet slotoffensief in tegen SVBS'77.

Tiendeveen zet slotoffensief in tegen SVBS'77. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Op het ongebruikelijk tijdsstip 13:15 uur werd er thuis afgetrapt tegen SVBS ’77 uit Belt Schutsloot. Het werd een wedstrijd waarin Tiendeveen na een snelle voorsprong en een sterk slotoffensief toch bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Tiendeveen had pech, dat leidsman Brussen de bal met de arm gestopt op de doellijn door een SVBS speler niet zag.

Na zes minuten werd de score al geopend door Tiendeveen. Ruther Gort legde de bal terug op Sander Booijink, die doelman Remon van Til passeerde (1-0). Glenn Kleine had meteen daarna de 2-0 op zijn schoen maar Van Til bracht redding. Na een kwartier knalde dezelfde Glenn Kleine weer op doelman Van Til. SVBS ’77 kwam daarna voor het eerst dreigend bij doelman Lubbers die moeizaam een schot van Jesse van de Dijk via de paal uit het doel hield. Sander Lubbers etaleerde een prima vorm door in een reflex de bal van Glenn Heuvelman te pareren en de tweede inzet ranselde hij tot hoekschop. Glenn Kleine kende geen geluk bij zijn schot uit de draai die door Van Til werd gepakt.

Gelijke hoogte

SVBS ’77 had in de eerste fase na de hervattingen de meeste kansen. Bij een verkeerde terugspeelbal kwam Roy van de Belt plotseling vrij voor doelman Lubbers die knap redding bracht. Toch viel de gelijkmaker enkele minuten later. De voorzet van de gasten kon Glenn Heuvelman achter doelman Lubbers binnen schuiven (1-1). Tiendeveen nam langzaam het initiatief. Ruthger Gort kreeg een open kans maar hij boogde te gehaast over. Jeffrey Boxma zag na een voorzet zijn bekeken boogballetje met zijn hoofd over de lat gewerkt door de doelman. Meteen daarna schoot Boxma de bal hard laag in de benedenhoek maar weer hield doelman Van Til zijn doel leeg. In de 70ste minuut ging Dominique Wiffers een vrije bal op zo’n 20 meter van het vijandelijke doel. Hij knalde de bal hard in de korte hoek waar een speler de bal bewust met zijn arm voor de doellijn haalde. Scheidsrechter Bussen nam deze actie niet waar, waardoor de strafschop niet kwam en de rode kaart uit bleef voor deze speler.

Slotoffensief

In de laatste fase drong Tiendeveen sterk aan. Dominique Wiffers knalde opnieuw op doelman Van Til en de rebound van Robert Stille werd gepakt. Glenn Kleine haalde nog eens snoeihard uit vanaf randje strafschopgebied maar de beste man bij de gasten, doelman Van Til, zag via zijn vingertoppen de bal hard op de paal spatten. Kevin Lunenborg haalde van ver ook nog eens uit maar Van Til weigerde te capituleren waardoor het een 1-1 eindstand werd.