Tiendeveen komt nipt tot winst in derby tegen Nieuw Balinge

Tiendeveen wist de streekderby te winnen. Foto archief André Weima

In een wedstrijd met een echte derby sfeer met vooraf vuurwerk en fakkel actie wist Tiendeveen bij Nieuw Balinge een moeizame 2-3 overwinning te behalen. Grote man bij de gasten was Sander Booijink, die met twee fraaie treffers zijn stempel op de wedstrijd zette. Een vlotte voorsprong voor Tiendeveen werd kort na rust omgezet in een achterstand. Tiendeveen besefte dat er strijd geleverd moest worden om de drie punten mee te nemen. Mede door een blunderende doelman keerde de wedstrijd zich toch nog tot een 2-3 overwinning.

Nadat Danny Stuifzand in de 8ste minuut al bijna succesvol was met het hoofd wist Tiendeveen alsnog twee minuten later op voorsprong te komen. Glenn Kleine bediende de in de diepte sprintende Sander Booijink met een splijtende pass waardoor Booijink de bal net onder de uitkomende doelman Wesley Sikkenga binnen kon schuiven (0-1). Tien minuten later kwam Nieuw Balinge weer langszij toen Rick Wielink een slecht verwerkte bal in de doelmond door de Tiendeveen verdediging uit de draai doelman Sander Lubbers passeerde 1-1. Vervolgens vonden er maar sporadisch gevaarlijke momenten plaats voor de beide doelen, zodat het talrijke publiek met een 1-1 ruststand de kantine kon opzoeken.

Achterstand

Zeven minuten na rust liep Tiendeveen tegen een achterstand op na een hoekschop, die via Ronald Zevenberg in eigen doel verdween (2-1). Tiendeveen nam wel het initiatief maar moest toch wel beducht zijn op de tegenaanvallen, die meestal werden ingeleid met een lange trap vanuit de defensie van de gastheren. Tiendeveen begreep, dat er vlot iets moest veranderen en zette al snel de stand weer op gelijke hoogte. De ijverige Ruthger Gort dwong een hoekschop af. Deze werd op zeer fraaie wijze ingekopt door Sander Booijink (2-2). Twee minuten later nam Tiendeveen de leiding. Danny Stuifzand nam vanaf randje zestien een vrije bal, die slechte verwerkt werd door doelman Sikkenga waardoor de bal binnen plofte wat 2-3 betekende. Nieuw Balinge zette nog een slotoffensief in maar de lange ballen vielen vaak net niet goed om gevaarlijk te worden. Zo behaalde Tiendeveen een benauwde 2-3 overwinning ook al omdat er zelf ook slordig met de weinige kansen werd omgegaan.

Nieuws

menu