Tiendeveen kansloos onderuit tegen SJS

Tiendeveen had het nakijken. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van trainer Marco Reitsma steven rechtstreeks af op degradatie, geplaagd door blessureleed en niet fitte spelers in de smalle selectie. Tegenstander SJS uit Stadskanaal doet nog volop mee voor promotie en speelde de thuisclub dan ook naar een kansloze 0-7 nederlaag.

De wedstrijd was nog maar kort op gang of de jarige Robert Stille moest zich laten vervangen wegens een hamstring blessure door Ruthger Gort. Na een kwartier kwam SJS op voorsprong via een uitgespeelde intikker van Arwen Koe. Vervolgens werd de stand na 30 minuten door opnieuw Koe verdubbeld (0-2). Toen zes minuten later Thomas Boels de 0-3 ook al aantekende leek een forse nederlaag niet te vermijden. Tiendeveen wist in de eerste helft nauwelijks gevaar te stichten voor het doel bij Brian de Jonge van SJS.

Zelfs geen eretreffer

Na rust liepen de gasten onder soms slechte weersomstandigheden uit naar de zevenklapper. Arwin Koe tekende met de vierde treffer zijn hattrick aan door van dichtbij in te schieten. Na 72 minuten soleerde Gerwin Heidema door de defensie heen en schoof de bal in de lange hoek. Stan Tolner kwam vervolgens op de scorelijst door opnieuw Lubbers te laten vissen. Vlak voor tijd mocht SJS vanaf de strafschopstip aanleggen voor de 0-7, wat Kay Rijkers onberispelijk deed. Het slotakkoord had Ruther Gort kunnen zetten om de twijfelachtige eretreffer te maken maar hij schoot rakelings voorlangs.

Nieuws

menu