Tiendeveen kansloos onderuit bij ZZVV

Dominique Wiffers speelt de bal voorwaarts.

In de laatste beker wedstrijd in de poulefase was Tiendeveen een speelbal voor het gretige ZZVV. Het werd uiteindelijk een smadelijke 10-0 nederlaag voor de gasten. Op het kunstgras waren de Zuidwoldigers een maat te groot voor de mannen van trainer Marco Reitsma. Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk een 10-0 nederlaag.

Na ruim een kwartier had Paul Bos het net al twee keer gevonden achter doelman Sander Lubbers, waarna de overheersing van ZZVV zich een periode alleen maar in een veldoverwicht liet uitdrukken. Toch bracht Jovanni van Dijk voor rust met twee treffers de ruststand op 4-0. Het derde doelpunt was na een splijtende pass en een bekeken overstapje viel uit een fraaie aanval en de vierde schoot hij hard binnen na een scherpe voorzet. Tiendeveen stelde hier maar weinig tegenover en zag voor rust aanvalsleider Yusuf Ucan ook nog afhaken door een blessure.

Ongelukkig eigen doelpunt

Direct na rust werd de ingewisselde Ger Luuk Pol vrij voor doelman Lubbers gezet en liet hem met een bekeken balletje kansloos. De 6-0 viel door een ongelukkig eigen doelpunt waarbij de bal met een boog over doelman Lubbers binnen viel. Jovanni van Dijk knalde opnieuw een paar minuten later een strakke voorzet binnen zodat de 7-0 op het scorebord kwam. Vervolgens had Ruthger Gort voor Tiendeveen de enige echte grote kans door op snelheid voor doelman Jelle Verbrug te verschijnen maar deze wist redding te brengen ten koste van een hoekschop. Beide trainers brachten de totale wisselmogelijkheden lopende de tweede helft binnen de lijnen en liepen de gastheren via Ger Luuk Pol met een intikker na 8-0 uit. In de slotfase scoorden Marco Kikkert en Max Bosscher beiden nog een keer waardoor de dubbele cijfers een feit werden. De jonge scheidsrechter Bas Nigro had een zeer gemakkelijke middag in deze sportieve wedstrijd blies de wedstrijd zonder extra tijd ten einde.

Door dit resultaat was ZZVV poulewinnaar en gaat door in de knock-out fase van de beker en Tiendeveen zal volgende week bij de competitie start beter voor de dag moeten komen om in de eerste thuiswedstrijd een positief resultaat te gaan behalen tegen Borger. Die wedstrijd zal om 14:30 uur de competitiestart inluiden.

Nieuws

menu