Tiendeveen in topper tegen Steenwijker Boys onderuit

Steenwijker Boys aanvaller omzeilt de Tiendeveense verdediging.

Met een volle bus supporters reisde de selectie van Tiendeveen naar Steenwijk om tegen de Boys aan te treden. Op het kunstgrasveld werd de wedstrijd begonnen om 17:00 uur met een fluitsignaal van scheidsrechter Van der Beld uit Emmeloord. De thuisclub had in de eerste helft de overhand en dat leidde tot een 2-0 voorsprong. In de tweede helft kwam Tiendeveen goed terug maar meer dan een treffer van Roy Beekelaar kwamen de gasten niet (2-1).

Steenwijker Boys had in het begin al twee kansen, Jacco Schaap kopte net naast en. Jordy Blijham schoot ook net naast. De eerste goed lopende aanval via Jeffrey Blom was bijna raak maar hij schoot rakelings voorlangs. In de dertiende minuut viel de openingstreffer voor Steenwijker Boys mede doordat scheidsrechter Van der Beld ongelukkig in de weg liep kon Hans ten Kate het schot niet blokken en was doelman Lubbers verslagen (1-0). Tiendeveen kende een moeilijke periode al had Dominique Wiffers zomaar de gelijkmaker kunnen binnen schieten. Vlak voor rust kwam Steenwijker Boys op 2-0 door Jordy Blijham die beheerst afrondde.

Sterke start Tiendeveen tweede helft

Na rust kwam Tiendeveen sterk uit de kleedkamer en had de eerste kansen. Robert Stille gaf de eerste waarschuwing met een schot die ruim over ging, vervolgens knalde Dominique Wiffers de bal in het zijnet. In de vijftigste minuut kwam Ruthger Gort vrij voor doelman Roy ter Veen die werd gepasseerd. Echter werd de treffer geannuleerd door de twijfelende scheidsrechter. Steenwijker Boys wist minder te creëren al had Bas Ferwerda bijna succes maar hij zocht het doel te hoog. Vijf minuten later had Jeffrey Blom bijna succes maar doelman Ter Veen bracht redding. In de 64ste minuut had Kevin Lunenborg eigenlijk moeten scoren maar hij lepelde de bal van dichtbij over. De thuisclub liet ook nog weer twee mogelijkheden onbenut en ingeschoven Ronald Zevenberg volleerde nog eens van afstand net naast. Trainer Van Essen ging het laatste kwartier met drie verse krachten gokken op een beter resultaat en had al snel bijna succes toen Roy Beekelaar met het hoofd een hoekschop van Jeffrey Boxma net naast kopte. Toch kwam de spanning terug in de stand, want dezelfde Roy Beekelaar kopte de voorzet van Danny Stuifzand hard binnen. Tiendeveen geloofde er volledig in en bleef aandringen met alle risico’s, want de thuisclub had in de extra tijd van tien minuten twee grote kansen om de wedstrijd op slot te schieten en vooral Lucas Kloeten zag tot zijn eigen verbijstering zijn inzet nog gekeerd door een sublieme redding van Sander Lubbers. In de 98ste minuut viel bijna de gelijkmaker. Opnieuw werd Roy Beekelaar aangespeeld maar doelman Ter Veen blokte de inzet door goed uitlopend zich op de voeten van Beekelaar te storten. Zo bleef het 2-1 voor Steenwijker Boys, dat nu alleen aan de leiding is gekomen van de vijfde klasse G.

Nieuws

menu