Tiendeveen in slotfase fors onderuit

Tiendeveen gaf in eerste helft nog goed tegengas. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Het door corona geplaagde Tiendeveen was de eerste helft gelijkwaardig aan de gasten uit Wildervank maar gingen in de slotfase hard onderuit. Wildervank wist in de slotfase vier keer het net te vinden bij de terug gehaalde Marcel Bouwman, die de in quarantaine zittende doelman Lubbers verving. Ook werd laatste man Umit Gokkaya gemist door corona. Toen Wildervank in de 53ste minuut een schuiver van Nuilmeyer in de lange hoek verdween werd het lastig om de punten binnen te slepen. Na de 0-2 halverwege de tweede helft liep in de slotfase Wildervank naar een 0-6 eindstand.

In de eerste helft waren de beide teams goed aan elkaar gewaagd en waren er voor beide doelen mogelijkheden om de score te openen. Wildervank had de eerste kans maar Lourens Huizing kopte de voorzet over. Vervolgens leek Tiendeveen de voorsprong te pakken maar Ruthger Gort zag zijn score geannuleerd wegens twijfelachtig buitenspel. Bouwman zag een hoge bal door zijn handen glippen maar de bal ging naast. De sterk opkomende Yoran Duman kon namens Tiendeveen ternauwernood net buiten het strafschopgebied worden afgestopt. Dominique Wiffers knalde de vrije bal rakelings over. Op slag van rust kon Boxma de hoge vrije bal van Danny Stuifzand net niet voldoende drukken waardoor deze naast ging.

Wildervank komt op voorsprong

In de tweede helft kwam Wildervank na 53 minuten op voorsprong door een schuiver in de lange hoek door Nuilmeyer. Kort daarna schoot Huizing van de gasten ook de bal net buiten de paal naast. Direct daarna kopte Wiffers een hoekschop van Boxma ook weer naast. Direct gevolgd door een grote kans voor Ruthger Gort die vrij werd gespeeld door Duman maar te gehaast schoot hij deze riante kans hoog over. Bouwman greep vervolgens een vrije bal uit de bovenhoek maar de 0-2 viel tien minuten later toch nog binnen toen Lourens Huizing bij de tweede paal doel trof. Kadir Tangor zag daarna zijn schot via doelman Vegter en de deklat over ketsen tot hoekschop wat de laatste kans voor Tiendeveen bleek te zijn. Vervolgens stortte de defensie van Tiendeveen helemaal in en liep het counterende Wildervank via twee treffers van Huizing en twee van Ewout Wolf naar een geflatteerde 0-6 overwinning uit.

Nieuws

menu