Tiendeveen fors onderuit bij Bargeres

Tiendeveen eind vorige maand tegen CEC. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van trainer Michel van Essen gingen zaterdag naar Emmen om de topper tegen Bargeres te spelen. Na een slecht begin was de wedstrijd voor rust al beslist, want binnen zes minuten stond er een 2-0 voorsprong genoteerd bij de goed leidende scheidsrechter Jan Willem Roesink uit Meppel en waren de gastheren al naar 4-0 uitgelopen voor de thee werd gedronken. Na rust herstelde Tiendeveen zich enigszins maar meer dan een eretreffer van Sander Booijink kwam men niet terwijl Bargeres in de extra tijd de 5-1 eindscore bepaalde.

Amper was er begonnen of topschutter Casper Dorgelo prikte de bal inkomend bij de tweede paal al binnen na een scherpe voorzet. Direct daarna had Yusuf Ucan ook alweer de gelijkmaker op zijn schoen toen hij een te korte terugspeelbal onderschepte maar de jonge doelman Bowen Bowyer-Bower greep goed in. Direct daarna werd Coen Tent onderuit gehaald door doelman Lubbers en Dorgelo schoot vanaf de strip onberispelijk binnen (2-0). Hierdoor liep Tiendeveen al vlot achter de feiten aan. Wel werd er getracht de schade te herstellen maar grote kansen kwamen er amper al schoot Sander Booijink nog eens over. Bargeres was gretiger dan Tiendeveen en zo werd de 3- 0 al na 26 min. gescoord door Coen Tent die de rebound vanaf Lubbers binnen kopte. Yusuf Ucan schoot een vrije bal zonder het gewenste resultaat nog eens hard over van ruim 20 meter voor Tiendeveen. Casper Dorgelo toonde zijn kwaliteit door vlak voor rust de vierde treffer voor Bargeres en zijn veertiende treffer in deze competitie binnen te schuiven.

Meer evenwicht na wissels

Met twee wissels probeerde Van Essen terug te komen in de wedstrijd wat wel meer evenwicht bracht. De wedstrijd vervlakte behoorlijk en de kansen op beide kanten vielen minder te noteren. Tiendeveen zag een kansje van Sander Booijink en Umit Gokkaya over vliegen bij Bargeres. Toch wist dezelfde Booijink met enig fortuin een treffer achter de mistastende doelman Bowyer-Bowen te werken wat de 4-1 betekende. Bargeres speler Frank Smalbil zag na een hoekschop zijn kopbal van de doellijn gehaald door Yoran Duman en de ingewisselde Raymond de Groot schoot van afstand de bal ook nog eens over waarbij doelman Lubbers kansloos was geweest. Het slotakkoord werd door dezelfde De Groot toch bepaald toen hij een vrije bal van net buiten het strafschopgebied na een onnodige overtreding van Lubbers om het muurtje krulde in de lange hoek wart de 5-1 eindstand betekende. Zo leed Tiendeveen de tweede nederlaag op rij en zal er volgende week thuis opnieuw een moeilijke wedstrijd wachten in de derde topper tegen vv Steenwijk. Aanvang 14:30 uur

Nieuws

menu