Tegen subtopper Bargeres behaalt Tiendeveen een fraai resultaat door gelijk te spelen

Tiendeveen staat in tweede helft op voorsprong door mooie acties.

Tiendeveen staat in tweede helft op voorsprong door mooie acties. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

In de subtopper tegen Bargeres wisten de mannen van trainer Michel van Essen op strijdlust een 2-2 resultaat te behalen. Na een 0-1 ruststand kwam Tiendeveen goed terug en stond zelfs even een minuutje voor de Emmenaren prikten daarna direct de tweede treffer binnen bij doelman Sander Lubbers.

Ruthger Gort had de eerste kans maar strandde op de goed reagerende doelman Bowyer-Bower. Bargeres was kort daarna succesvol, want uit de eerste hoekschop knikte Marciano Hummel ongehinderd de bal binnen (0-1). Bargeres had in deze fase het betere van het spel en Casper Dorgelo had met een vrije bal bijna succes maar doelman Sander Lubbers bracht redding. Ruthger Gort had pech voor Tiendeveen, want zijn poging werd nog net gestopt. Er waren nog enkele kansen voor rust maar het bleef 0-1.

Kort op voorsprong

Direct na de hervatting zag Jeffrey Boxma zijn schot fraai gestopt, zodat de gelijkmaker uit bleef. Ruthger Gort was net niet scherp genoeg bij een vrije bal van Ronald Zevenberg want hij schoot in het zijnet. Marciano Hummel strandde aan de andere kant opnieuw op Lubbers. Tiendeveen kwam op gelijke hoogte door Ruthger Gort die de lange hoek vond (1-1). Na 70 minuten kwam Tiendeveen zelfs op voorsprong. Jeffrey Blom glipte knap langs zijn bewaker en speelt Ruthger Gort goed aan die de geboden ruimte doeltreffend benutte (2-1). Amper uitgejuicht of de 2-2 lag al achter doelman Lubbers door Casper Dorgelo die ineens de lange bal binnen tikte. Tien minuten voor tijd werd Hans ten Kate met rood weggezonden toen hij een doorgebroken speler aantikte. De toegekende vrije bal werd goed verwerkt door Lubbers. Jeffrey Boxma had ook haast nog succes maar zijn schot ging voorlangs. De laatste mogelijkheid was voor Glenn Kleine maar hij wist Tiendeveen niet naar de overwinning te schieten. Zo bleef het eindresultaat 2-2 ook al omdat de gasten in de extra tijd hun laatste aanval niet doeltreffend wisten af te ronden.