Tiende editie van Pand 3&40 XXL 7-tegen-7-toernooi succesvol verlopen

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door het team; Massa is Kassa.

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door het team; Massa is Kassa. Foto: Pand 3&40

De tiende editie van het Pand 3&40 XXL 7-tegen-7-toernooi kon na twee jaar eindelijk dit weekend weer doorgaan. Het toernooi is gewonnen door het team: Massa is Kassa. De velden van Pesse waren zondag het decor van de jubileumeditie van het Pand 3&40 XXL-toernooi.

Ook de tiende editie van het toernooi zat wederom vol met dertig teams. In de ochtend werden in zes poules van vijf teams wedstrijden afgewerkt. Ook in de middag speelde elke team een wedstrijd. Er waren drie winnaarspoules en drie verliezerspoules. Daardoor speelde iedereen minimaal acht poulewedstrijden tegen verschillende teams. In de winnaarsronde werd uiteindelijk een ranglijst opgemaakt op basis van het aantal behaalde punten. De eerste acht teams plaatsten zich vervolgens voor de kwartfinales.

Aan elkaar gewaagd

In de knock-outfase van de winnaarsronde waren de teams aan elkaar gewaagd, want zo werden twee kwartfinales via strafschoppen beslist. In de kwartfinales bleken Massa is Kassa en Lekker Bokje al via de normale speeltijd te sterk voor hun tegenstander en vanaf de strafschopstip voegden ook 9 bier 1 cola en Airfryers FC zich bij de halvefinalisten. Daardoor lagen de finalisten, SC Het gouden infuus en We need to pak school, van de negende editie uit het toernooi. Uiteindelijk bereikte Massa is kassa de finale ten koste van 9 bier 1 cola (4-0), terwijl Airfryers FC afrekende met Lekker Bokje (0-1) in de halve finale. De strijd om de derde plek werd gewonnen door Lekker Bokje (3-1), terwijl Massa is Kassa aan de hand van Justin Benjamins veel te sterk was voor Airfryers FC in de finale (5-1) en daardoor het prestigieuze toernooi op haar naam schreef. De verliezersronde werd ’s middags gewonnen door het team RockWise.

In de middagpauze kreeg een speler van elk team drie kansen om het spel ‘schiet het kratje van het latje’ te winnen. Dit spel werd dit jaar gewonnen door Jordy Reinders van Weide FC. Hij schoot als enige speler twee keer raak uit dedrie pogingen.