Thrianta begint met overwinning aan de competitie

Thrianta wist goed te scoren tegen Sios. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Het officiële seizoen is weer begonnen en Thrianta mocht het seizoen aftrappen tegen Sios 1 uit Wolvega. Dit is ook de eerste officiële wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdcoach: Peter Bruin Slot. Door goed verdedigen en positieve teamspirit werd na een gelijk opgaande eerste helft, de voorsprong in de tweede helft flink verhoogd wat in een 26-14 eindstand resulteerde.

Thrianta begon de wedstrijd sterk en liep uit naar een 3-0 voorsprong. Hierna wist Sios ook de korf te vinden en kwamen ze weer tot een gelijke stand van 3-3. Hierna ging het scoreverloop gelijkmatig op. Maar het Vlaggenschip wist toch door goed samen spel de voorsprong te pakken en de rust in te gaan met 13-9. Na wijze worden van Hoofdcoach Peter in de rust kwam Thrianta nog sterker het veld op.

Sios wist na rust nog maar vijf keer de korf te vinden mede doordat Thrianta goed verdedigde en er samen als team voor gingen. Dit was ook in de aanval te zien, er was een positieve teamspirit en goed samenspel in beide vakken. De spelers wisten elkaar goed te vinden en dit resulteerde erin dat Thrianta na rust de voorsprong flink vergrootte en nog 13 doelpunten maakte. De scheidsrechter floot de wedstrijd af bij de stand van 26-14, waarmee de eerste winst van het seizoen binnen is. Volgende week reist Thranta af naar het Friese De Knipe, waar het Kinea treft.

Nieuws

menu