Theo ten Caat Sport en de Passo de Stelvio

Staand vlnr; Theo ten Caat, John Koster, Klaasje Koster, Trudy Leijssenaar, Rob Leijssenaar, Martine Meekhof, Irena Snippe, Tineke Kroezen. Zittend vlnr; Ria de Visser, Annette Bergsma en Danielle Uiterwijk Winkel, afwezig onze fietser Johan Splinter.

Begin maart ontstond het idee bij de bootcampers van Theo ten Caat Sport om mee te gaan doen aan de beklimming van de Stelvio. Een initiatief van Alpentocht.nl, dat een warm hart toedraagt aan de Cliniclowns.

Een groep van twaalf personen ging in het weekend van 10 september naar de Italiaanse Alpen, gesitueerd in de omgeving van Sulden, waar het Alpenhuis centraal stond. De Alpenreus, de Stelvio, op steenworp afstand. Deze legendarische reus stond in het middelpunt van het tienjarig jubileum van deze stichting. Achtenveertig haarspeldbochten stond het team te wachten, met een afstand van achttien kilometer lengte en een gemiddelde stijgingspercentage van 7,4% en 1808 hoogtemeters. Het was een fantastisch avontuur van vier dagen, met allerlei georganiseerde activiteiten, zoals trainingen in de bergen en in het Alpenhuis waren allerlei activiteiten te doen.

Na op vrijdag de laatste briefing ging het team met de nodige spanning op zaterdag naar de top die op 2758 meter hoogte ligt. Het hele team heeft de zware beproeving volbracht. Het sponsorbedrag dat voor de stichting binnen is gebracht, bedroeg 13.000 euro..

Nieuws

menu