Tessa Hilbrands uit Oosterhesselen vervolgt handballoopbaan bij eredivisionist Kwiek in Raalte

Tessa Hilbrands. Albert Gerritsen

Tessa Hilbrands heeft een nieuwe club gevonden. De 22-jarige rechter hoekspeelster uit Oosterhesselen gaat per direct aan de slag bij Kwiek, dat actief is in de eredivisie. Bij de handbalclub in Raalte staat ook haar jongere zus Jessica onder contract.

Hilbrands was twee seizoenen actief bij HandbaL Venlo. De oud-jeugdinternational kwam via E&O en Dalfsen bij de Noord-Limburgse club terecht. De keuze voor Venlo lag destijds voor de hand. „Het is een sterke en hechte groep, die de bereidheid heeft om hard te werk en resultaat te behalen. Daarnaast sprak ook de spontaniteit en de sfeer mij aan. Ik heb me hier goed kunnen ontwikkelen en een mooie basis gelegd”, zegt Hilbrands.

Stroomversnelling

Doordat de competitie vorige week vanwege corona door de nationale handbalbond werd beëindigd, is de overstap naar Kwiek in een stroomversnelling gekomen. „Het was voor beide partijen de beste optie om per direct de overstap van Venlo naar Raalte te maken. Dan heb ik in ieder geval al ruim de gelegenheid voor kennismaking met de club en speelsters. Hopelijk kunnen we de training snel hervatten en ons voorbereiden op een nieuw veelbelovend seizoen.”

Sinds de zomer van 2020 is Lars Hoogeveen uit Klazienaveen de hoofdtrainer van Kwiek.