Tennistoernooi met tropische temperaturen bij Racketclub De Weide in Hoogeveen

Verschillende partijen werden gespeeld tijdens de avonduren in verband met de warmte. Foto: RC De Weide

Op de smashcourt tennisbanen van Racketclub de Weide werd afgelopen weekend weer het jaarlijkse AH Offerein Open Tennistoernooi gehouden. Maar liefst 118 deelnemers kwamen naar de club aan de Zuidwoldigerweg, om onder zeer warme omstandigheden, hun beste tennis te laten zien

Vele toeschouwers genoten onder de grote parasols van het vernieuwde terras, met een koel drankje in de hand, van het mooie tennisspel. De wedstrijdleiding was er, na wat gepuzzel, gelukkig in geslaagd om zo veel mogelijk wedstrijden te laten spelen in de wat koelere avonduren en heeft de finalepartijen die oorspronkelijk gepland waren op de zaterdagmiddag, verzet naar de vroege ochtend.

Er werd in zestien onderdelen, gebaseerd op speelsterkte en leeftijd, gespeeld. Opvallend hierbij was dat er veel meer deelnemers waren in de jongere leeftijdscategorieën, dan in voorgaande jaren.

Winnaars:

HE5 17+: Tom Verschoor ( Tc Haren); HE6 17+: Tom Verschoor (Tc Haren); HE6 35+: Sander Benjamins (RC de Weide ); HE7 35+: Peter Paul vd Heuvel (Hoogeveense LTC); HE8 17+: Wim Bos (TC Bargeres).

DE7 17+: Michelle v Bruggen (TV Borger); DE8 50+: Marion vd Heuvel (Hoogeveense LTC)

HD7 17+: Peter Martens/Bart Thalen (RC de Weide); HD7 60+: Jos Dik/Henk Wellen (Dedemvaartse TC/TV Slagharen).

DD8 17+: Michelle Kelly/Moinica Scheper (TC Runa); DD7 35+: Beanca v Aalderen/Carolien vd Burg (Hoogeveense LTC)

GD6 17+: Remko Pars/Wilma Bosker (TC Smalhorst/TV Diever); GD7 17+: John Blom/Floor Geerlings (RC de Weide); GD7 35+: Berry Buitelaar/Martine Mosterman (Havelter TC/ Burmania); GD7 50+: Obbe Norbruis/Stella Kuin (ZLTB/TV Paf); GD7 60+: Hans Knobbe/Gerda Groenwold (WTC Beukersweide/ RC de Weide)

Op het park van RC de Weide bevinden zich naast 9 tennisbanen ook 3 padelbanen. Padel is een soort kruising tussen tennis en squash en is de snelst groeiende sport in Nederland. Op zaterdag 10 september doet RC de Weide mee met de Open Sportclubdag. Vanaf 10.00 uur kunnen belangstellenden gratis kennismaken met tennis/en of padel.


Nieuws

menu