Teleurstellende nederlaag VVAK in en tegen Nieuw Balinge. Waar er genoeg kansen waren om te scoren deden de oranje groenen dit niet

VVAK speelt een aanvallende tweede helft zonder te scoren

VVAK speelt een aanvallende tweede helft zonder te scoren Foto: Lucas Meinen

In de uitwedstrijd tegen SV Nieuw Balinge heeft VVAK zich een slechte dienst bewezen. Na een 0-0 ruststand kreeg VVAK in de tweede helft voldoende kansen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen maar kreeg het in de slotfase de deksel op de neus en verloor met 1-0.

De thuisclub trad door diverse oorzaken niet volledig aan tegen VVAK. Beide teams bevinden zich in de onderste regionen van de vijfde klasse G. Vanaf de aftrap liet VVAK de aanvallende bedoelingen zien en de thuisclub beperkte zich tot verdedigen. In de 11e minuut was er een beste kans voor Erik Sieders die een voorzet van Dyon Bruins net naast kopte van keeper G. van Zwol. Aan de andere kant was het Senna Kroezen die een goed genomen vrije bal net naast de goal van keeper Tim Stille schoot. Halverwege de eerste helft had Erik Sieders VVAK op voorsprong moeten schieten maar zijn schot werd prima gepareerd door van Zwol. Beide teams zochten de thee op met een 0-0 stand.

VVAK speelt aanvallende tweede helft

De eerste aanval van de bezoekers via Vincent Drent werd ternauwernood een prooi voor keeper van Zwol die de doelkans knap onschadelijk maakte. In de tegenaanval ging Stille bijna in de fout maar zag D. Kroezen gehaast over de goal schieten. In de 53e minuut dacht VVAK de 1-0 te scoren. Het was Dyon Bruins die de verdediging van de thuisclub zijn hielen liet zien en vrij voor de keeper dacht hij middels een stift van Zwol te verschalken maar de keeper doorzag zijn actie en voorkwam een goal. Ook een voorzet van Robbin Zomer werd door Dyon Bruins in de handen van de keeper gekopt. In de slotfase waren er nog kansen voor Dylan Meinen en Robbin Zomer maar zonder resultaat. Menigeen dacht dat dit duel op 0-0 stand zou eindigen maar in de 89e minuut kreeg VVAK het deksel op de neus. Na slecht verdedigen van Bryan Koster beging keeper Stille in het strafschopgebied een overtreding met een gele kaart en een penalty tot gevolg. Aanvoerder Gerjan Koekoek schoot vervolgens vanaf elf meter snoeihard raak en scoorde 1-0. VVAK kwam deze klap niet meer te boven en zo eindigde deze wedstijd in een teleurstellende nederlaag voor de mannen van trainer Ben Batterink. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen de kampioen van de vijfde klasse G Steenwijker Boys, aanvang 17.00 uur.