Team HZVV uiteindelijk derde in Walking Football competitie zuidwest Drenthe 2022 - 2023. Vitesse '63 wint eerste prijs

Team HZVV behaalt op finaledag een derde plaats.

Team HZVV behaalt op finaledag een derde plaats. Foto: Foto Jos Kok

De laatste speeldag van de Walking Football competitie Zuidwest Drenthe vond plaats bij Sport Vereent. Alle teams speelden nog twee wedstrijden. Er waren nog drie kanshebbers voor de titel namelijk Vitesse’63, vv Steenwijk en HZVV en ook de strijd om de laatste plaats was nog niet beslist tussen Zuidwolde en Dedemsvaart. Het beloofde dus een spannende middag te worden.

Vitesse’63 maakte in de eerste wedstrijd al direct duidelijk waarom ze naar Oldeberkoop waren afgereisd. Met 5-0 werd Dedemsvaart verslagen en daarmee stelde de mannen uit Koekange de titel al direct veilig. De tweede wedstrijd tegen HZVV eindigde onbeslist 0-0 waarmee het puntentotaal voor Vitesse’63 op 34 kwam. HZVV speelde de tweede wedstrijd tegen Zuidwolde en won met 4-3. Vv Steenwijk werd door IJVV op een knappe 1-1 gehouden maar won weer duidelijk van FC Meppel waardoor zowel Steenwijk als HZVV op 29 punten uitkwamen. Echter door het veel betere doelsaldo van Steenwijk pakten zij de tweede plaats en werd HZVV derde in de eindrangschikking.

De laatste punten verdeeld

De tweede wedstrijd werd door IJVV met 4-0 gewonnen van Sport Vereent en daardoor stelden de mannen uit IJsselmuiden de vierde plaats veilig met 25 punten. Fc Meppel won de tweede wedstrijd met 2-0 van Sport Vereent waardoor zij de vijfde plek voor zich opeisten met 19 punten en Sport Vereent, dat helaas puntloos bleef op eigen veld, de zesde plaats bezette met 13 punten. De strijd om de laatste plaats werd in een directe confrontatie tussen Zuidwolde en Dedemsvaart uitgevochten. Zuidwolde won de spannende partij met 2-1 waardoor zij de zevende plek innamen met 7 punten en Dedemsvaart de rode lantaarndrager werd met 4 punten. Daarmee kwam er een mooi slot aan een succesvolle competitie waarin plezier in de voetbalsport en sociale contacten de boventoon voerden terwijl er behoorlijk fanatiek om de puntjes werd gestreden. De organiserende verenigingen gaan binnenkort om tafel om de derde editie van de competitie in het seizoen 2023-2024 voor te bereiden.