Taekwondo meiden winnen prijzen

V.l.n.r.: Delana Benjamins - Elisa Pinontoan- Rowena Oost.

V.l.n.r.: Delana Benjamins - Elisa Pinontoan- Rowena Oost. Growsports Hoogeveen

Drie leerlingen van Growsports Hoogeveen Taekwondo zijn afgelopen weekend naar België afgereisd om deel te nemen aan een internationaal sparring-toernooi. Rowena Oost, Delana Benjamins en Elisa Pinontoan, waren alledrie gespannen voor deze wedstrijd, want het niveau lag heel erg hoog. Bijna 500 vechters uit diverse landen uit Europa en Afrika, kwamen hier om de titel te bemachtigen. De dames kwamen met twee eerste en een derde plaats thuis.

Allereerst kwam Rowena op de mat te staan. Haar tegenstandsters kenden we niet, maar al gauw merkten we dat het niet eenvoudig was een punt te scoren in haar partijen. De score bleef de hele tijd gelijk, maar Rowena wist toch nog de winst te pakken op het laatst. Ze maakte het spannend maar het heeft zich uiteindelijk beloond! Delana kwam daarna op de mat. Het was lang geleden dat zij een toernooi had gevochten. Ze was best nerveus. Met een gewichtsverschil geschat op ongeveer 15kg, had ze het heel moeilijk. Deze meiden waren erg ervaren. Ze bleef goed staan en zorgde dat ze de impact goed kon incasseren. Maar door het gewichtsverschil van deze dames schoot ze in de halve finale toch tekort en verloor ze deze partij. Elisa Pinontoan was als laatste van onze club. De vorige keer in België werd ze kampioen en ze was vastberaden weer een grote titel binnen te halen. Je zag in haar partijen dat ze oppermachtig was. Erg sterk, zelfverzekerd, krachtig en tactisch stond ze op de mat. In de finale waren de laatste seconde nog spannend. Ze stond 9-3 voor, maar toen haar tegenstandster in haar ooghoek de minimale tijd zag, begon ze er flink druk erop te zetten waardoor het 9-8 werd. Elisa was doordacht en scoorde gelukkig in de laatste seconden nog 2 punten erbij waardoor zij de finale won.

Succesvolle dag

In hun categorie werden Rowena Oost en Elisa Pinontoan eerste. Delena Benjamins behaalde een derde plaats. „Dit was een zeer productieve dag voor ons. Al het trainen heeft vandaag beloond. Drie vechters, drie prijzen waarvan twee kampioenen. Hoe mooi is dat? Ik ben erg trots op ze. Uiteraard hebben we er ook weer van geleerd. We gaan vooruit, dat zie je”, aldus coach en trainster Cathelijne Zilverberg.