Na een surrealistische wedstrijd op ‘de Oosthoek’, keert SJS met de staart tussen de benen terug naar Stadskanaal. Hollandscheveld kwam na vroege achterstand terug en scoorde er lustig op los

Hollandscheveld werd overrompeld door SJS, maar weet het tij op spectaculaire wijze te keren. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na twee overwinningen in vriendschappelijke wedstrijden was het afgelopen zaterdag weer tijd voor de competitie. SJS uit Stadskanaal is een promovendus die het naar behoren doet in de derde klasse en Hollandscheveld had nog wat recht te zetten na de nederlaag in de eerste wedstrijd.

Was het een goede wedstrijd? Nee, maar de amusementswaarde was hoog en daar gaat het uiteindelijk om. Na een indrukwekkende minuut stilte startte Hollandscheveld voortvarend de wedstrijd, zonder een rits aan geblesseerde spelers, tegen SJS. Het was Bijl die zijn schot door de Jonge via de lat tot corner zag worden verwerkt. Waar SJS dus goed wegkwam lag de bal even later achter Vos in het doel. Gelegenheidsspits Tolner testte Vos op zijn kwaliteiten en de keeper tikte bal via de lat tegen de paal, waar vervolgens de ongelukkige Schonewille de bal via zijn lijf het doel in zag vallen. Hollandscheveld moest terug en SJS kreeg een vrije bal te nemen. Weer was Tolner het eindstation. Geen strobreed werd hem in de weg gelegd en hij kopte simpel raak: 0-2. Waar mogelijkheden voor van Eck en Strijker gekeerd werden door de Jonge, kon Vos even later weer de gang naar het net maken. In de omschakeling stond het niet goed, hoewel er een duidelijke handsbal van Venema was en Veldhuis liet zich de kans op 0-3 niet ontnemen.

Hollandscheveld toont karakter

Na een prima aanval over links was het Snippe die doorzette en de bal voor de voeten van de Jonge deed belanden. Hij aarzelde niet en schoot met een geplaatst schot de bal achter zijn naamgenoot. SJS was van slag en even later lag nummer twee ook achter de Jonge. Weer was Snippe de aanjager en nu was het Hagen die in twee instanties De Jonge wist te verschalken (2-3). Even later wel de 3-3 leek het, maar de deze middag matig fluitende Van den Born was de enige die een handsbal van Bijl zag en dus ging de treffer niet door, om vervolgens in de omschakeling de 2-4 te slikken. Een diepe bal was een prooi voor Timmer en Vos werd met een lobje verschalkt. Nog was het niet gedaan voor rust. Nu was het Bijl die een voorzet gaf. Hagen was zo slim om over de bal heen te stappen en Van Eck toonde weer eens zijn kwaliteit als afmaker.

Thuisploeg draait het volledig om

Waar Hollandscheveld met geloof op meer uit de kleedkamer kwam had SJS dat geloof al vast met de auto vooruit gestuurd naar Stadskanaal. Een lange bal van Koopman werd door Snippe doorgekopt en het was Strijker die met een verwoestend schot de gelijkmaker aantekende. De thuisploeg rook bloed en het was Strijker welke een pass van achteruit verlengde op Van Eck. Diens voorzet belandde achter Bijl, maar de goaltjesdief werkte de bal achter zijn standbeen langs in het doel. Met nog twintig minuten op de klok ging het doelpuntenfestijn verder. Weer was het een bal van achteruit richting Bijl. De maker van de 5-4 deed de bal bij Van Eck belanden en hij stelde Strijker in staat zij tweede van de middag te maken. Nadat jongeling R. Koopman in het veld kwam voor Van Eck wisten de gasten nog eenmaal te scoren via de eveneens ingevallen Oosting. Een corner van de ingevallen Koopman werd door Hagen tot treffer gepromoveerd na een scrimmage voor het doel van De Jonge. De eveneens ingevallen Olde ging een een-tweetje aan met R. Koopman. Eerstgenoemde liet Zuidema zijn hielen zien en schoof de bal beheerst langs De Jonge tegen de touwen. Als laatste kwam de naam van Snippe op het scorebord. Hij pikte een afvallende bal behendig op en krulde de bal op een fraaie wijze via de binnenkant paal achter de vergeefs grabbelende de Jonge. Eindstand: 9-5!

Nieuws

menu