Strijdlustig Hodo pakt punt tegen Dalen

De keeper van Dalen was hier niet klemvast: een kans voor Hodo. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Hodo ontving dit weekend Dalen, een tegenstander waar Hodo het altijd lastig tegen heeft. Dalen stond bij aanvang van de wedstrijd op de derde plek en zou er alles aan doen om de aansluiting bij de kop van de competitie te behouden. Hodo, dat achtste staat wilde natuurlijk de punten op ‘t Hoge Bos houden om zo uit de onderste regionen weg te blijven. Met een 1-1 stand is dit ook, zij het gedeeltelijk, gelukt.

Het was Dalen dat vanaf het begin de aanval opzocht en vroeg druk zet op de verdediging van Hodo. Hodo probeerde het voetballend op te lossen, maar dit resulteerde in grote kansen voor Dalen. Stanley Snijder leverde de bal in bij Dalen die het leegstaande doel probeerde te vinden, maar deze poging ging naast. In de achtste minuut was het Hodo dat de aanval zocht, via Djustin Snippe die Sander Danes wist te vinden. Sander bereikte Boy Schonewille die Jorn Smit in de gelegenheid bracht een schot te lossen. Dit schot ging via de keeper en de paal naast. Na ruim een kwartier werd de score geopend door de gasten. Een voorzet vanaf de linkerzijde werd vanaf 16 meter knap ingekopt door Rijmen Venhorst (0-1). Hodo bleef het voetballend proberen. Stanley Snijder wilde vanaf de zijlijn het spel maken. Hij leverde de bal in bij Dalen, maar Stanley was op tijd terug om het schot te pareren. Dalen aanvoerder Venhorst dacht de 0-2 binnen te schieten, maar hij scoorde vanuit buitenspel positie. Even later was het Jeffrey van Veen met de lange bal op Danes, deze speelde Jorn Smit aan die hem goed legde en schoot. Keeper Borgman kon niet klemmen, Sander Danes was er als de kippen bij en liep de 1-1 binnen. In de 34ste minuut was het Dalen dat gevaarlijk werd via een corner van Ruben Sinnema. De volgende corner van SInnema was wel de basis voor een punt. Venhorst kopte gemakkelijk de 1-2 binnen. Hodo probeerde in de laatste minuten wat meer de aanval op te zoeken, maar tot grote kansen leidde dit niet.

Sterk begin tweede helft

Hodo kwam sterk uit de kleedkamer en zocht de aanval. Toch was het Dalen dat de voorsprong kon uitbreiden. Met een gelukje kreeg Dalen op de flank de bal mee, via een scrimmage werd de 1-3 binnengeschoten maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Dalen probeerde op te bouwen, maar Sander Danes wist te onderscheppen, ging op de goal af en na een mooie actie schoot hij de 2-2 genadeloos in het doel. Lang kon Hodo niet genieten van de gelijkmaker. Na 65 minuten wist Dalen spits Tijmen Venhorst wederom te vinden. Hij draaide knap weg en schoot de 2-3 binnen. Hodo liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en bleef de aanval zoeken. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Hodo had het betere van het spel en dit resulteerde in een corner genomen door Danes. Het schot bleef hangen in het 16 meter gebied van Dalen. Sinnema wilde de bal wegwerken, maar raakte zijn eigen verdediger en zo verdween de bal in het doel (3-3). Hodo was op zoek naar de 4-3 en bleef aanvallens spelen. Dalen mocht ingooien, maar wederom werd er goed gestoord door Hodo. Sander Danes kreeg de bal voor de voeten, maar wist geen hoek te vinden. Vlak voor tijd kon Hodo bijna de volle buit pakken. Na een knappe aanval legde Jorn Smit aan voor een schot. Dit raakte de buitenkant van de paal. Kort hierna vond scheidsrechter Drost het prima en floot voor het einde van de wedstrijd (3-3). Aankomende zondag speelt Hodo uit tegen Sc Emmeloord.

Nieuws

menu