Strijdbaar Elim delft ongelukkig het onderspit in Enschede

Elim begin deze maand tegen Vroomshoopse Boys.

Elim begin deze maand tegen Vroomshoopse Boys. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

In de laatste competitiewedstrijd van dit jaar reisde Elim af richting de verste uitwedstrijd. In het koude en winterse Enschede werd de strijd aangebonden met het plaatselijke Sparta. Na een half uur spelen was het aanvoerder Akkerman, die van dichtbij uit een rebound wist te scoren (1-0). Vlak voor de rust deed M. Doldersum wat terug, want na een assist van zijn broer Daymen bracht hij de stand weer op gelijke hoogte (1-1). Koud uit de kleedkamer werd dezelfde Akkerman weer in stelling gebracht en deze keer kopte hij van dichtbij, na een fraaie voorzet vanaf rechts door De Haan, onhoudbaar voor Lunenborg binnen (2-1).

Elim kreeg in de eerste helft meerdere kansen om de gelijkmaker te scoren. Het gehele team gooide veel strijd en passie in haar spel maar het mocht helaas niet baten. In het begin werd al snel duidelijk dat Sparta uit was op een snelle openingstreffer. De rechtsback Pater, die mee op kwam naar voren, had al snel de kans om de openingstreffer te scoren maar hij zag zijn schot net over gaan. Een geplaatst schot van Pinna kon door Lunenborg met een uitgestoken voet worden gered. Het volgende afstandsschot van Pinna werd door hem naast gekeken. Een soloactie van Weeren door de as van het centrum werd ook weer vakkundig door de Elim goalie geblokkeerd. Elim zat in de beginfase van het spel in de verdrukking en kwam er matig onderuit vooral omdat er onder hoog tempo werd gespeeld en de tegenstander het balletje prima rond liet gaan. Dit wekte enig wrevel op bij D. Doldersum en deze moest dat met de eerste gele kaart van deze middag bekopen na een overtreding op Jonge Poerink. Een goede vrije bal genomen door De Haan kon door Prij worden weggekopt. Uit de tegenaanval gaf M. Doldersum een bal perfect op maat aan zijn broer Jay maar deze zag zijn schot helaas overgaan.

Oudste speler weet te scoren

In de volgende uitval van Sparta was het Akkerman, die inschoot maar doordat keeper Lunenborg de bal niet klem had, kon hij uit de rebound de openingstreffer scoren (1-0) na ruim een half uur spelen. Een vrije trap van M. Doldersum werd door Daymen doorgekopt richting Prij. Deze probeerde hem binnen te koppen maar hij werd zwaar gehinderd door keeper Kiers en bleef geblesseerd op de doellijn liggen. Had hier de scheidsrechter misschien een strafschop moeten geven? Hierna volgenden enkele buitenspelsituaties voor Sparta wat door het thuispubliek in twijfel werd getrokken. Het is altijd lastig om vanaf de tribune te beoordelen of de grensrechter het wel goed doet maar de goed leidende scheidsrechter Smeenk liet hem in ieder geval niet staan. Sc Elim kreeg gaandeweg meer grip om het spel na wat omzettingen in de voorhoede en M. Doldersum scoorde dan vlak voor rust de verdiende gelijkmaker (1-1) na een assist van D. Doldersum. In de extra tijd mocht Sparta nog een vrije trap nemen naar een lichte charge van Boertien.

Sterk spul

Kennelijk had er bij Sparta wat in de thee gezeten want amper had scheidsrechter Smeenk afgefloten of de bal lag al achter keeper Lunenborg in het net. Een uitstekende voorzet van de Haan bracht aanvoerder Akkerman in de juiste positie zodat hij van dichtbij maar hoefde binnen te knikken. Veel van de meegereisde supporters hebben dit doelpunt niet eens gezien omdat ze nog aan de warme chocolade melk of andere versnapering in de kantine zaten. Prij kon op tijd voorkomen dat de 3-1 werd gescoord door de bal van Pinna zijn schoen weg te tikken en Sparta zo de eerste corner na rust kreeg. Een kopbal van Boertien kon aan de andere zijde tot corner worden verwerkt door Kiers. Het spel golfde in deze fase in hoog tempo op en neer en Jonge Poerink zag zijn bal als een vuurpijl hoog over gaan. Een vrije bal van Sparta werd te gehaast door Pinna geschoten zodat dit geen gevaar meer kon opleveren. Hierna werden hij en Pater vervangen door Bult en Arabou. Voor het vasthouden van D. Doldersum liep Weeren tegen een gele kaart aan.

Grote kans op gelijkmaker

Na een half uur spelen was het M. Doldersum, die weer de grote kans op de gelijkmaker had, echter alleen voor keeper Kiers wist hij deze keer niet te scoren. Kiers was hem te snel af. Een overtreding op Genc door Boertien was een optelsom van lichte overtredingen en geel werd hem gepresenteerd. De vrije bal hieruit genomen door invaller Bult werd door Lunenborg weer goed afgestopt. Nadat M. Doldersum was gehaakt mocht hij een vrije trap nemen. Hij schoot richting de tweede paal waar Boertien de pech had, dat hij juist tegen deze paal moest koppen. Zo was het deze keer het aluminium de redding voor Sparta. De licht geblesseerd geraakte Akkerman en De Haan werden vervangen door de Kinderen en Mahdoub. En trainer Sikkes wisselde in deze eindfase de ene Benjamins voor de andere Benjamins en mocht Bos zijn plaats afstaan aan een andere Doldersum. In het alles of niets offensief had Prij nog een enorme kans maar hij schoot richting zijn eigen doel in plaats van dat van de tegenstander. Elim kreeg meerdere kansen om te scoren maar het geluk zat vandaag weer eens niet mee. Invaller Arabou liep in de extra tijd nog tegen een onnodige gele kaart op en zo werd de wedstrijd na de nodige extra tijd afgefloten door scheidsrechter Smeenk. Een strijdbaar Elim toonde hiermee haar veerkracht en hoopt na de winterstop de broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen voor klasse behoud. Sc Elim speelt in het nieuwe jaar haar eerste thuiswedstrijd op 28 januari tegen PH Almelo uit de gelijknamige woonplaats.