Sterk SCN pas laat langs SV Mussel

Sterk SCN speelde tegen SV Mussel.

Sterk SCN speelde tegen SV Mussel. Foto: André Weima

In de strijd om de bovenste plaatsen heeft SCN in eigen huis goede zaken gedaan. De ploeg uit Nieuwlande speelde tegen SV Mussel een sterke wedstrijd en boekte een verdiende 3-1 zege.

Waar SCN vorige week tegen Tiendeveen nog slordig was in balbezit, toonde de ploeg tegen Mussel een betere kant van zichzelf. SCN was over de hele wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij en legde voornamelijk in de eerste helft een uitstekend positiespel op de mat.

De thuisploeg creëerde met haar goede spel vele mogelijkheden, maar bij de afronding zat er telkens weer nét een speler van Mussel tussen. De grootste kans uit de eerste helft kwam van de topscorer van SCN: Stefan Bruinsma ontving de bal uit een lage voorzet van Roy Zwiers, maar schoot tegen het been van de Mussel-doelman aan. Ook uit de acht hoekschoppen wist SCN niet te scoren waardoor beide ploegen met 0-0 de kleedkamer in gingen voor de rust.

In de tweede helft was er geen verandering in het spelbeeld, echter deed de ongeschreven voetbalwet: ‘Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan doet de tegenstander dat wel’ zijn intrede. In de 55ste minuut kwam Mussel namelijk tegen de verhouding in op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Lars Hemmes. SCN-doelman Leon Reitsema ging bij een hoekschop onder de bal door waardoor de boomlange Hemmes eenvoudig raak kon koppen, 0-1.

Verdiende overwinning

Na de tegentreffer ging SCN verder waar het gebleven was, alleen wist het zichzelf nu wel te belonen. In de 66e minuut wist SCN eindelijk het net te vinden. Linksbuiten Jeffrey Marissen had een mooie steekpass in huis op Bryan Marissen, die de bal onder de Mussel-doelman door in het doel schoof, 1-1. Deze treffer bleek een opmars naar meer, want zes minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een indraaiende vrije trap van Marco Bruinsma werd op waarde geschat door Jeffrey Marissen, die de bal van dichtbij in het doel werkte. In de 88ste minuut gooide SCN de wedstrijd in het slot. Goed doorjagen van Bryan Marissen zorgde ervoor dat hij recht op de doelman van Mussel af kon gaan. Marissen was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de meegelopen Stefan Bruinsma, die eenvoudig het lege doel wist te vinden, 3-1. SCN boekt hiermee met goed spel een verdiende overwinning wat houvast biedt voor de volgende wedstrijden.