Steenwijker Boys wint van VVAK

De Steenwijker Boys sterker dan VVAK.

De Steenwijker Boys sterker dan VVAK. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

VVAK ontving koploper Steenwijker Boys. In een aantrekkelijke eerste helft met goed voetbal van beide teams werd de thee opgezocht met een 0-1 ruststand in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft volop kansen voor beide teams. Daar waar VVAK het net niet kon vinden, was het aan de andere kant wel twee keer voor de Boys uit Steenwijk. Eindstand 0-3.

Onder leiding van scheidsrechter de Klein uit Surhuisterveen kreeg het publiek een wedstrijd te zien met twee teams die volop op de aanval speelden. Het eerste wapenfeit was voor VVAK. Een bekeken schot van Bastin Vrielink werd ternauwernood door een verdediger van de Boys van de lijn gehaald. Aan de andere kant was er een prima aanval van Steenwijker Boys waarbij Tim Grasmeijer het vizier niet op scherp had staan en net naast de goal van keeper Tim Stille kopte. Binnen een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Gerald Kloeten liet een aantal verdedigers van VVAK zijn hielen zien en scoorde behendig de 0-1. Enige minuten later had Tristan Vredenborg de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot in kansrijke positie tegen de keeper aan ten gunste van een corner. In het verdere verloop van de eerste helft was VVAK beslist niet minder dan de koploper maar ontbrak het aan de nodige effectiviteit. De ruststand werd dan ook bereikt met een 0-1 achterstand.

Aantrekkelijke tweede helft

Vanaf de aftrap wou Steenwijker Boys zo snel mogelijk de wedstrijd in het slot gooien via aanvallend voetbal. Het was eerst Tim Stille die in de fout ging maar op gelukkige wijze belandde de bal alsnog in zijn handen en behoede zijn team voor een grotere achterstand. Kort hierna moest Stille wel zijn meerdere erkennen in een kopbal van Jacco Schaap die via zijn handen en de binnenkant van de paal het doel in rolde, 0-2. Vier minuten later verspeelde Joran Botter op het middenveld knullig de bal en was het Justin Torn die de ver voor zijn goal staande Stille volledig verraste en de 0-3 scoorde. Hierna was de wedstrijd beslist nog niet gespeeld. Steenwijker Boys liep achteruit en VVAK speelde volop de aanval en creeerde diverse mogelijkheden tot de zestien, maar wist keeper Burgmeijer niet te verschalken. Ook in de slotfase had VVAK een aantal goede mogelijkheden. Erik Sieders speelde zich in het 16 meter gebied keurig vrij maar zijn schot ging helaas rakelings naast de goal van Burgmeijer zodat de eretreffer uitbleef. Al met al een verdiende overwinning voor koploper en kampioenskandidaat Steenwijker Boys. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen vv Zuidwolde zaterdag.