SV De Vrijheid Hoogeveen hield Open Huis

Staand vrije hand schieten met pistool.

Staand vrije hand schieten met pistool. Foto: Andre Weima Fotografie

Schietsportvereniging de Vrijheid Hoogeveen opende haar deuren voor belangstellenden tijden het jaarlijkse ‘Open Huis’. Iedereen kon vragen stellen over alles wat te maken heeft met deze mooie sport aan de aanwezige kenners.

Tijdens het Open Huis werd in het verenigingsgebouw aan de Achteromsedijk uitleg gegeven over onder andere wedstrijden, procedures en schietinstructies. Schietsport is vooral een concentratiesport waar je het in eerste instantie tegen jezelf opneemt. SV de Vrijheid Hoogeveen mag zich de laatste jaren verheugen in een groeiende populariteit. Belangstellenden konden ook zelf kennismaken met de schietsport en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Zo kon er buiten met luchtgeweren geschoten worden en binnen werden alle ins en outs van de schietsport uit de doeken gedaan. . Ook was er een wapententoonstelling met diverse wapens uit verschillende tijdsperiodes.

Voor de echte durf-als was het mogelijk om na inschrijving een aantal schoten onder begeleiding uit te voeren. Er waren meer dan 100 belangstellenden en een aantal daarvan heeft zich inmiddels als nieuw lid aangemeld. Voor diegene die helaas niet aanwezig konden is er altijd een mogelijkheid om de vereniging op een donderdagavond of zaterdagmiddag te bezoeken. Voor meer info zie: https://svdvh.nl