Speciale televisie-uitzending RTV Drenthe besteedt aandacht aan Drentse sport in 2020

De winnaars van het Sportgala 2019. In plaats van een nieuw Sportgala besteed een speciale televisie-uitzending aandacht aan de Drentse sport. Foto: Sportgala Drenthe

Waar normaal gesproken op de eerste maandag van maart het Sportgala Drenthe aandacht besteedt aan de sport, komen nu SportDrenthe, Provincie Drenthe en RTV Drenthe met een speciale televisie-uitzending over het onderwerp.

De uitzending is in het leven geroepen om, naast aandacht voor de sport, ook aandacht te besteden aan de prestaties die de sporters hebben geleverd. In de uitzending vertellen verschillende sporters over hun bijzondere sportjaar. Ook komen sportverenigingen en organisatoren van (sport)evenementen aan het woord om te vertellen hoe zij de ballen in de lucht hebben kunnen houden.

‘Veel waardering voor flexibiliteit’

Henk Brink, gedeputeerde sport: „De provincie Drenthe heeft veel waardering voor de flexibiliteit van de sportsector het afgelopen jaar. Ondanks alle uitdagingen, is op veel plaatsen geprobeerd om te blijven te trainen en zodra het kon zijn er competities en wedstrijden georganiseerd. Deze bijzondere tv-uitzending is met name voor iedereen die zich de afgelopen periode heeft ingezet.”

De speciale uitzending is op zes maart om 20.00 uur te bekijken via RTV Drenthe.