Sparta te sterk voor HHV

HHV hier tegen Thriantha. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

HHV heeft afgelopen zaterdag weer haar eerste wedstrijd gespeeld. Na een jaar van geen wedstrijden spelen en af en toe trainen, waren we er weer aan toe met z’n allen. Onze eerste wedstrijd moesten we gelijk helemaal afreizen naar Sparta Nijkerk.

Om 15.30 floot de scheidsrechter H. Bronkhorst de wedstrijd in met Jarno, Richard, Laura & Estelle in de aanval en Corneel, Stef, Mandy & Birgit in de verdediging. Aan de kant stonden Ruben en Janique. Sparta begon gelijk fel aan de wedstrijd en pakte veel schoten mee. Hierdoor viel al snel het eerste doelpunt voor Sparta. HHV wist hier gelijk een antwoord op te geven door middel van een afstandsschot (1-1). Na een vakwissel was het opnieuw de beurt aan Sparta om aan te vallen. Er werd snel rondgespeeld en veel geschoten. Dit had met name te maken door het feit dat we steeds net een stap te laat waren. Hierdoor kwam HHV al vrij snel op een achterstand van 5-1. HHV had moeite om de korf te vinden, maar na een reeks van doelpunten van Sparta wist HHV toch de korf te vinden (5-2). Na deze goal probeerde het team elkaar vertrouwen te geven, maar Sparta bleef goed afronden en kwam op een voorsprong van 8-2. Deze doelpunten waren vooral van afstand. Tijdens een time-out werd er aangegeven dat met meer overtuiging geschoten moest worden. De time-out hielp wel gelijk, want Stef scoorde weer een afstandsschot, 8-3. HHV probeerde nog verder terug in de wedstrijd te komen, maar Sparta had een enorm scorend vermogen. Dit leidde uiteindelijk tot een ruststand van 15-6.

Overdonderd

In de rust was het team een beetje overdonderd met hoe de eerste helft verlopen was. Er moest een tandje bij. Dit had ook te maken met het feit dat Sparta vanaf het begin af aan al volle druk gaf en dit ontbrak bij ons heel erg. Rick gaf ons positieve en nuttige feedback wat ons zeker kon helpen in de tweede helft. Weer op het veld, wilde Rick gelijk een wissel toepassen. Ruben kwam in het veld voor Corneel. Na het volgende fluitsignaal werd Corneel weer in het veld gebracht voor Richard. Vergeleken met de eerste helft waren we allemaal een stuk feller. Echter scoorde Sparta toch de 16-6. HHV kwam terug op een stand van 18-11. Ondertussen werd Janique gewisseld voor Estelle. Toen volgde er een reeks van twee doelpunten op rij voor HHV en Sparta. Dit hield zich eigenlijk aan tot het einde van de wedstrijd. De scheidsrechter floot af met een stand van 22-14 in het voordeel van Sparta. Volgende week zaterdag 18 september speelt HHV 1 tegen Rood-Wit 1 om 15.30 de eerste thuiswedstrijd.

Nieuws

menu