Spannende degradatiekraker darts eindigt onbeslist

Het team van De Schout. Foto: Eigen foto

De degradatiekraker in de Overgangsklasse A van de Nederlandse Superleague darts tussen De Schout en Holthuis eindigde zaterdag in een onbeslist gelijkspel. In een boeiende wedstrijd waarin beide teams de mogelijkheid hadden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, stond aan het einde van de middag 5-5 op het scorebord.

De wedstrijd opende vanwege de huidige coronamaatregelen een uur eerder dan normaal met de Round Robin. De thuisploeg wist in Café de Schout al snel een 4-1 voorsprong te pakken. In de zesde leg was Wesley Harms namens Holthuis nog goed op weg naar een perfecte leg. Na twee 180 scores landde de zevende pijl helaas net boven de triple 20. Uiteindelijk had De Schout nog veel moeite om het eerste wedstrijdpunt over de streep te trekken. De thuisploeg zag een 8-5 voorsprong verdampen, waardoor een allesbeslissende leg nodig was om het eerste wedstrijdpunt te verdelen. Bert Jan Mulder wist de leg tegen Harms uiteindelijk over de streep te trekken voor De Schout wat de Hoogeveners voor het eerst dit seizoen in een wedstrijd op voorsprong bracht.

Goed uit de startblokken

Mulder en Harms mochten in de eerste singlepartij meteen door. Mulder kwam goed uit de startblokken en kreeg veel kansen om de wedstrijd te beslissen. Helaas kon de beslissende dubbel niet gevonden worden, waardoor Harms kon profiteren en de single met 4-3 naar zich toe trok. Bertin Blokzijl wist vervolgens de thuisploeg weer op voorsprong te zetten door Ruud Hankamp in een moeizame partij met 4-3 te verslaan. Robert Tebbes kwam er tegen Jamie Kelder niet aan te pas. Dennis van der Ende leek aanvankelijk dezelfde moeite te hebben met de beslissende dubbel als Mulder, maar herstelde uiteindelijk toch opnieuw de voorsprong voor De Schout in de wedstrijd door Bart Blokhuis te verslaan.

Met een 3-2 voorsprong ging De Schout de koppelpartijen in om zo snel mogelijk de wedstrijd in het slot te gooien. De realiteit was echter toch anders. Van der Ende en Mulder verloren de eerste koppel met 3-0 en Blokzijl wist samen met de ingevallen Martijn Meinen de tweede koppel in een beslissende leg net niet naar zich toe trekken. Van der Ende en Mulder herstelden zich in de derde koppel met een 3-0 overwinning. Daarmee konden Blokzijl en Meinen in de laatste koppel tegen Harms en Kelder een punt veiligstellen. Wederom was een beslissende leg nodig waarin Blokzijl namens De Schout twee matchdarts miste. Harms profiteerde en zet daarmee Holthuis op matchpoint: 4-5.

Revanche nemen

In de afsluitende singlepartij was het aan Bert Jan Mulder om revanche te nemen op Wesley Harms na de eerder verloren singlepartij. En dat deed Mulder. In een sterke partij wist hij de dubbels deze keer wel te vinden en Harms met 4-2 te verslaan. Daarmee werd de eindstand bepaald op 5-5 en zo delen beide teams de punten.

Door de puntendeling staan De Schout met vier punten op een gedeelde 7de plaats samen met Holthuis en de Moriaan en blijft het ongemeen spannend onderin de Overgangsklasse A van de Nederlandse Superleague darts. Volgend jaar zullen de Hoogeveense darters weer in actie komen. Op 8 januari staat de uitwedstrijd tegen Toornsmit op het program

Nieuws

menu