Sneu verlies voor Zuidwolde

Zuidwolde maakte geen goals in en bij Emmeloord.

Zuidwolde zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Uit tegen Emmeloord ging het de eerste helft gelijk op en in de tweede helft was Zuidwolde zelfs beter.

Door een counter maakte de blauw-witten de 1-0 en in blessuretijd werd de stand zelfs nog verdubbeld Na tien minuten kwam VV Zuidwolde voor het eerst voor het doel van Emmeloord. Een toegekende vrije trap werd genomen door Nico Schulting, maar was niet al te lastig voor de keeper. Na een kwartier werd de verdediging van Zuidwolde dronken gespeeld, maar gelukkig redde Sjors van der Weide knap op het schot (zoals hij nog enkele keren zou doen deze middag). Hierna tikte hij de indraaiende cornerbal over. De snelle Vincent Hulst gaf vanaf beide vleugels mooie voorzetten, maar daar werd niet veel mee gedaan. Na een half uur was er een mooie actie van Tom Buijtendorp en hij gaf de bal mee aan de vrijstaande Steven Berghuis, maar zijn voorzet kwam achter de spitsen. Joris de Roo ging over de andere vleugel mee naar voren, maar ook zijn voorzet belandde achter de voorhoede. Emmeloord had hierna nog een vrije trap vanaf 30m en Sjors van der Weide tikte hem magnifiek over de lat. Vlak voor rust was er een sterke periode van de gasten. Martijn Spijkermans schot werd door de keeper gestopt. Een mooie inswinger van Vincent Hulst werd over getikt. Zuidwolde speelde niet denderend, maar dat gold ook voor de tegenstander en zo kreeg de wedstrijd ruststand die het verdiende (0-0).

Zuidwolde zet corners niet om in goals

De tweede helft begon Zuidwolde met wat wissels en omzettingen. Zuidwolde was beter en Sven Cazemier zijn goede schot ging dankzij de keeper over. Nico Schulting werd bij een volgende aanval aangetikt op de rand van het zestienmeter gebied. Hij ging schreeuwend naar de grond en ondanks smalende opmerkingen van enkele Emmeloord-spelers (keeper), ging hij met de brancard van het veld. Frans Capellen trapte de vrije bal in de muur. En als je dan zelf niet scoort… bij de eerste de beste uitval van Emmeloord was er een lange bal schuin naar de rechtervleugel waar Steven Berghuis onderdoor ging en de rechtsbuiten had vrij baan en schoof de bal langs Sjors van der Weide (1-0). Hierna was het weer Zuidwolde dat aanviel met veel hoekschoppen als resultaat, maar geen doelpunt. Voetbal kan soms oneerlijk zijn, want in blessuretijd viel zelfs nog de 2-0, weer via de rechtervleugel.

Nieuws

menu