Slordig VCG wint van NWVV

VCG was de NWVV-defensie te snel af.

VCG was de NWVV-defensie te snel af. Gerjan Spallink

Het tweede bekerduel van VCG werd afgelopen zaterdag in eigen huis gespeeld. Na de klinkende overwinning op Angelslo was het tegen NWVV een stuk slordiger. Trainer Harjo van der Valle kon niet beschikken over Erwin Doorn. NWVV had haar eerste duel met 2-0 verloren van SCN. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. Hoorn uit Zuidwolde.

De wedstrijd tegen NWVV was vooral rommelig en beide ploegen leden veel balverlies. Het was de thuisploeg die de aanval zocht, de aanvallers kwamen af en toe tot een mogelijke kans. Halverwege de eerste helft leek VCG op voorsprong te komen, maar de doelman bracht redding op een vrijebal van Enrico Schonewille. Ook NWVV kwam er af en toe gevaarlijk uit, vooral Roy Supér was bij vlagen een plaag voor de defensie. Het spel was onrustig en werd er niet beter op. NWVV schroomde ook het fysieke spel niet, VCG had daar moeite mee en wist het er onderuit te voetballen werd de bal te makkelijk verspeeld.

VCG leek meer grip te krijgen

In de tweede helft kwamen Twan Koops en Levi Dekker in het veld voor Joey Kikkert en Maik Pastoor. VCG Leek meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar het moest blijven uitkijken voor de aanvallende impulsen van de gasten. Met nog twintig minuten te spelen leek het een gelijkspel te worden, in de 72e minuut was het Dinand Post die een afgeslagen bal, buiten het bereik van de doelman tegen de touwen joeg: 1-0. Nog geen minuut na het doelpunt werd Post gewisseld en kwam Remon Benjamins binnen de lijnen. VCG werd gevaarlijker en in de 81e minuut was het een goede voorzet van Koops op Schonewille die de bal op Benjamins kopte. Benjamins kreeg de bal onder controle en schoot de 2-0 binnen. De thuisploeg was nog maar net klaar met juichen en de bal lag in het net, een vlot lopende aanval werd afgerond door Supér (2-1). VCG was van slag en vlak voor tijd was het weer Supér die voor de gelijkmaker zorgde (2-2). Het duel leek te eindigen in een gelijkspel totdat Schonewille besloot te ontsnappen aan de verdediging en de bal achter de doelman in het net wist te schieten waarmee de 3-2 op het scorebord kwam. De aftrap mocht nog genomen worden en toen vond ook arbiter hoe warm het welletjes en floot af.

Zaterdag 18 september speelt VCG tegen buurman SCN, de winnaar van dit nu wel speelt in de volgende ronde van het bekertoernooi. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark “de Heidepol” in Geesbrug.