Sjoelclub Hollandscheveld al 40 jaar actief

Sjoelclub Hollandscheveld oefent in Het Anker.

Sjoelclub Hollandscheveld oefent in Het Anker. Foto: Andre Weima Fotografie

Sjoelclub Hollandscheveld ‘t Anker bestaat dit seizoen 40 jaar! In november 1981 werd de sjoelclub door enkele Hollandschevelders opgericht om de sjoelsport bekend te maken in Hollandscheveld. Er was wel animo voor de sjoelsport, want er waren direct al twintig leden. Nu is het ledental 25 personen variërend in leeftijd van 20 tot 86 jaar.

Het sjoelseizoen loopt van september tot april, waarin in competitieverband gesjoeld wordt, zo’n 25 weken dus. Er wordt wisselend tegen elkaar gespeeld dit om de onderlinge uitdaging en om het steeds beter te doen. Ook kunnen de sjoelers zo van elkaar leren en zo tips en truck aan elkaar doorgeven om de scores en zo je persoonlijk record verbeteren. Het Sjoelen geeft je de uitdaging om het zelf beter te doen door te oefenen We spelen 1 keer op 10 verschillende bakken (10 keer totaal). In april worden de behaalde resultaten tijdens een feestavond bekend gemaakt en volgt er een prijsuitreiking.

„Eindelijk mogen we weer!”

Door de Corona is er een tijd lang niet gesjoeld. Regelmatig werd de vraag gesteld: „Wanneer mogen we weer?” Met de versoepelingen is het deze maand dan zo ver, eindelijk mogen we weer. Wel met de nodige covid regels, maar de leden reageerden enthousiast: ”gelukkig “.

Het ledenverloop is niet erg groot. De huidige leden gaan graag een avondje uit. Leden stoppen niet eerder met sjoelen of men moet lichamelijk niet meer kunnen! Je kunt altijd ook zittend sjoelen als het staan te moeizaam is of als je slecht ter been bent. Er is ook wel eens een middag voor de jeugd georganiseerd. De opkomst van de huidige jeugd is maar erg klein. Hier zouden we graag verandering in zien. Als er een aantal jeugdleden jonger dan 15 jaar zich zouden aanmelden om het sjoelen te leren en ook een competitie te spelen, bijvoorbeeld 1 keer op 5 verschillende bakken per keer, zijn zij van harte welkom, want: Sjoelen is plezier voor jong en oud.

De sjoelclub Hollandscheveld heeft ook nog plaats voor nieuwe leden vanaf 15 jaar. Je mag altijd een tweetal avonden vrij sjoelen om te ervaren of het iets voor je is. Je bent welkom op de dinsdagavond sjoelavond van 19.30 uur tot 21.00 uur met erna de mogelijkheid om even na te praten. Waar: in het Anker Otto zomerweg 1 Hollandscheveld.