Sidokwan vecht in België op Genk Open

Op de actiefoto staat miguel molenaar links/rood die een traptechniek naar het hoofd maakt.

Het team Sidokwan vertrok dit weekend met twaalf spelers voor deelname aan het internationael Genk Open Taekwondo. Het werd een intensieve dag met een spectaculair eindgevecht voor Miquel Molenaar. Het team behaalde drie maal goud, drie zilver en twee keer brons met uiteindelijk een negende plaats in het algemeen klassement.

Met een jetlag kwam Sidokwan-coach Jari Dekker een dag eerder aan in het hotel Hasselt. Dekker rechtstreeks terug van een korte vakantie in Singapore had het zwaar: Iik heb net een paar uur geslapen na 13 uur vliegen, maar ik ben er klaar voor. Laten we naar de weging gaan.’ Zo vertrok het inmiddels gearriveerde team Sidokwan (12 spelers) naar de weging van het internationale Genk Open taekwondo toernooi. Het werd een lange dag met een spectaculair eindgevecht van Miquel Molenaar. Pas om 20.00 uur mocht de Sidokwanner zijn finale partij vechten tegen de Belg Nagaev.

Molenaar scoorde direct naar het hoofd. De Belg wilde zijn achterstand wegwerken en viel continu aan, maar Molenaar was te snel en maakte goede scores naar het hoofd en lichaam. Nagaev kreeg geen vat op de Hoogevener omdat Molenaar drie rondes op een erg hoog tempo gevarieerd vocht. Met 14 tegen 9 won Miguel Molenaar het goud in zijn klasse. Ondanks dat het toernooi voor Sidokwan niet goed van start ging behaalde Hoogeveen toch drie maal goud, drie zilver en twee keer brons, de Hoogeveners behaalden hiermee de negende plek in het algemeen klassement.


De eerste gevechten

Kevin Prent die een te korte voorbereiding had vocht dit keer niet zelf maar coachte zijn spelers. Kevin: „Het begon niet goed, we hebben spelers meegenomen die nog erg jong zijn maar hier veel ervaring op kunnen doen. Charissa krikken, Dex Methorst en Djyvano Zuidema lootten een erg zware poule met meer dan 15 spelers. De inzet van het drietal is goed en spelers vechten zeer gedreven, maar het is duidelijk dat de onervarenheid het groet struikelblok was.”

Brian Prent won de halve finale van de Duitser Weber met 4 tegen 3. In de finale trof hij Bryan Zonderop. Prent had nog niet kunnen winnen van Zonderop. Het gevecht ging drie rondes lang gelijk op en in ronde drie werd het erg spannend. In deze laatste ronde kwam de Hoogevener met een harde stoot op voorsprong vijf tegen vier maar Zonderop reageerde heel snel met hoofdtreffer, vijf tegen zeven. Prent bedacht zich niet en sprong op Zonderop, trapte vol op het hoofd maar was met deze spectaculaire trap buiten de tijd. Hierdoor won Zonderop het goud en Brian Prent zilver.

Ook Delano Zuidema vocht in de juniorenklasse een spectaculaire finale partij tegen Rumokoy uit Almelo. Beide heren schroomden niet om flink gas te geven en hoge trappen nar het hoofd te maken. In de derde ronde scoorde Zuidema met een harde gesprongen trap naar het hoofd, maar in plaats dat Rumokoy knock out ging herstelde hij goed en vocht alsof er niks aan de hand was. Uiteindelijk was Rumokoy de betere en won de Hoogevener een mooie zilveren medaille.

Ismaël DeLima was de tweede Sidokwanner die goud veroverde in Genk. DeLima vocht zoals altijd heel zelfverzekerd en sterk. DeLima had geen moeite met de Fransman Mazouz. Die stond in de eerste ronde wel voor, maar in de tweede en derde ronde was het DeLima die overheerste met zijn agressie vechtstijl. Hij won met elf tegen drie. Hij mocht daarna de finale tegen de andere Fransman Yakoubi vechten. Maar ook hier had de Hoogevener geen moeite mee en wist dat de gouden medaille voor hem was, eindstand eenentwintig tegen elf.

Het derde goud ging naar Robin Westerlaan. Westerlaan vocht voor het eerst in de junioren klasse. En begon sterk met een voorsprong tegen Mazouz uit Frankrijk. Robin kon niet uitlopen want ondanks hij de Frans man aan het hoofd raakt de scoorde hij ook weer een tegen punt. Tot het eindsignaal was het spannend maar won Robin met negen tegen acht het goud.

Daniela Oost die ook haar eerste junioren finale partij vocht, was minder gelukkig tegen Housni uit Rotterdam. Housni was duidelijk de betere en kon Oost er alleen maar er voor zorgen om de score laag te houden en te proberen goede punten te maken. Met 11 tegen 23 was zilver het hoogst haalbare voor Daniela. Brons was er voor Djayden Zuidema en Charissa Maail. Lieke Heling viel in Genk buiten de prijzen.

Op 29 mei zal de jeugd van de Sidokwan deelnemen aan het miniBoeskool toernooi in Oldenzaal. Op de kalender van Taekwondo Bond Nederland staan de Nederlandse kampioenschappen gepland op 10 juli aanstaande. Mocht dit doorgaan dan zal team Sidokwan Hoogeveen vertegenwoordigen.

Nieuws

menu