Sidokwan neemt drie Nederlandse taekwondo titels mee naar Hoogeveen

Lieke Heling met een traptechniek naar het hoofd.

Team Sidokwan vertrok dit weekend richting Den Haag om deel te nemen aan de Nederlandse Taekwondo Kampioenschappen. Het Hoogeveense taekwondo team bestond uit elf spelers waarvan vijf debutanten. Helaas heeft ook bij het deelnemersaantal de Corona zijn tol geëist op dit kampioenschap in Den Haag, het aantal deelnemers aan dit toernooi was niet groot.

Drie titels voor Sidokwan: Lieke Heling dames junior, Kevin Prent heren -87 kilogram en Brian Prent heren +87 kilogram, mochten de titels mee naar huis nemen. Naast deze titels waren er vier spelers die op de tweede plaats eindigden en drie Sidokwanners moesten genoegen nemen met brons. Een mooi resultaat, echter vielen de prestaties toch enigszins tegen. Begeleiders Jari Dekker en Larry Meyer maken aan het eind van de dag de balans op: “Wij denken toch dat voor de debutanten de spanning te hoog werd waardoor ze niet goed in het gevecht zaten”.

Gedreven en gevarieerd

Lieke Heling zat wel heel goed in het gevecht. De junior vocht gedreven en gevarieerd. Heling trapt makkelijk naar het hoofd wat haar snel op voorsprong bracht. Heling had geen drie rondes nodig om de winst te pakken. Zaterdag was zij superieur en pakte haar eerste Nederlandse titel. De gebroeders Prent waren aan hun stand verplicht om op het ereschavot te eindigen. Brian Prent vocht de halve finale tegen Van den Enden uit Ten Boer. Door beide spelers werd er hard getrapt wat goed hoorbaar was, maar het frustrerende was dat er geen scores op het scorebord kwamen. In de laatste ronde viel Van de Enden aan waarop Prent met een snelle counter techniek naar het hoofd scoorde. In de finale had Brian Prent het niet moeilijk tegen Singer uit Den Haag. Prent wint twee rondes vrij makkelijk en won hiermee de Nederlandse titel. Broer Kevin Prent is ook Nederlands kampioen geworden in een gewichtsklasse lager. Kevin had het iets makkelijker tegen Rumokoy. Kevin Prent begint met een voorsprong en gaat het gevecht goed aan. Hij is scherp in de aanval, maakt een achterwaartse trap welke tegen de heup van Rumokoy komt. Op zich een mooie techniek, echter te laag en daarom bestraft met een strafpunt. De Almeloër probeerde het gevecht te hervatten echter lukte het hem niet en moest opgeven.

Snelle verzuring Maurice Hof

Bij Maurice Hof (heren -80 kg. ) trad de verzuring heel snel op. Hij miste hierdoor de explosiviteit om de halve finale te kunnen winnen. Hof eindigde met brons. Daniëla Oost vocht haar tweede NK in de junioren klasse. De laatste NK verloor zij reeds in de eerste ronde, maar zaterdag begon Oost het gevecht tegen de Haagse Mahabir goed en wint. In de finale is Ridder letterlijk een maatje te groot. Oost vocht gedreven maar werd continu uit gecounterd door Ridder. Hierop had Oost geen antwoord. Met zilver kan zij terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Zilver was er tevens voor Damian van Duivenbode, Djayden Zuidema en Ismaël de Lima. Robin van de Berg en Charissa Maail behaalden een bronzen medaille op hun eerste NK.

Nieuws

menu