Schutters van Hoogeveense Schietvereniging schieten raak: twee gouden plakken mee naar huis

Brendan van der Sleen districtskampioen klasse luchtdruk geweer.

Brendan van der Sleen districtskampioen klasse luchtdruk geweer. Foto: SVH

De Hoogeveense Schietvereniging deed afgelopen weekend met veertien schutters deel aan het Districtskampioenschap luchtdrukwapens op het Schietsportcentrum Emmen in Emmer-Compascuum tijdens Schietsport Regionaal 2023. Dit leverde de vereniging zes districtskampioenen en twee gouden teams op.

Schietsport Regionaal is een tweedaags schiet evenement waarbij schutters uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en de Noordoostpolder strijden om de Districtskampioenschappen in de disciplines Luchtdrukwapens, Pistool, Kleinkaliber geweer, Grootkaliber geweer en Kleiduiven.

Zes Districtskampioenen en twee gouden teams

In de klasse Luchtgeweer staand Veteranen-Hoofdklasse wist Geert Duinkerken met een score van 364,4 punten een 1e plaats en gouden medaille te halen. In de klasse Luchtgeweer Opgelegd Veteranen-B is Klaas Blokzijl met een score van 406,6 punten 1e geworden. Isabel de Vries is districtskampioen geworden met een score van 607,9 punten in de klasse Luchtgeweer staand Junioren-A Dames. Rose Koudenburg wist haar districtskampioenschap in de klasse Luchtgeweer staand Dames Junioren-B met een score van 392,6 punten om te zetten in een eerste plaats. In de klasse Luchtgeweer staand Heren Hoofdklasse wist Stefan van de Belt met een score van 611,5 punten de eerste plaats te behalen in zijn eerste jaar bij de senioren.

Brendan van der Sleen is de laatste van de zes HSV-schutters die zich Districtskampioen mag noemen. Brendan was het afgelopen weekend in een goede vorm en wist in de klasse Luchtgeweer liggend SH2 met een hele mooie score van 411,5 punten de eerste plaats en gouden medaille te behalen. Naast de zes persoonlijke districtskampioenen wisten dit jaar ook nog twee teams van HSV districtskampioen te worden. Gerrit Jan Somberg, Nico van Winden en Roelof Olde wisten met zijn drieën in de klasse Luchtgeweer Staand Veteranen-A met een score van 972,6 punten de eerste plaats te behalen. In de klasse Luchtgeweer Opgelegd Veteranen Hoofdklasse behaalden Gerrit Jan Somberg, Jan Oegema en Geert Duinkerken de 1e plaats met eens score van 1234,7 punten

Nog meer medaille plaatsen

Gerrit Jan Somberg heeft met een score van 412,7 punten de tweede plaats behaald in de klasse Luchtgeweer Opgelegd Veteranen Hoofdklasse. Met een score van 334 punten wist Willem Huttinga in de klasse Luchtpistool Veteranen Hoofdklasse een tweede plaats en het zilver te behalen. Peter Oegema haalde met een score van 376 punten de tweede plaats in de klasse Luchtpistool Veteranen Opgelegd Hoofdklasse. Gerrit Jan Somberg heeft met een score van 348.0 punten de derde plaats behaald in de klasse Luchtgeweer staand Veteranen-A. Als laatste wist Roelof Boessenkool in de klasse Luchtpistool Veteranen-A een derde plaats te halen met een score van 321 punten.

Overige prestaties

Naast de medaille plaatsen eindigden in hun klasse Nico van Winden met 322,1 punten en Jan Oegema met 412,4 punten op een vierde plaatst, Roelof Olde met 302,5 punten op de vijfde plaats en Geert Duinkerken en Jaap van de Belt behaalden een zesde plaats met 409,6 en 278 punten. Met in totaal elf persoonlijke medailles en twee teammedailles mogen de schutters van HSV zeer tevreden zijn en kijken ze terug op een succesvolle deelname aan de Districtskampioenschappen.

Nieuwe leden welkom

Wie kennis wil maken met de schietsport is welkom bij de Hoogeveensche Schietvereniging aan de Achteromsedijk 8g in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de dinsdagavond vanaf 19.00 uur om zelfs eens te schieten. Men hoeft geen eigen wapen te bezitten, die wordt door de vereniging beschikbaar gesteld. Ook jeugdleden zijn meer dan welkom om met deze mooie sport in aanraking te komen.