Schutters SV de Vrijheid scoren op afdelingskampioenschap klein kaliber geweer in Emmer-Compascuum

Brendan van der Sleen tijdens de wedstrijd. Foto SV De Vrijheid

Brendan van der Sleen en Stefan van de Belt, schutters bij SV de Vrijheid in Hoogeveen, hebben meegedaan aan het afdelingskampioenschap klein kaliber geweer liggend 50 meter, dat georganiseerd werd op het Schietsportcentrum Emmen in Emmer-Compascuum door schietvereniging Emmen 2000.

Brendan van der Sleen wist met een persoonlijk record van 567 punten de eerste plaats te behalen in de klasse KKG 50 meter liggend SH2. Voor Van der Sleen was dit de eerste keer dat hij een kleinkalibergeweer-wedstrijd schoot. Brendan schiet vanuit een rolstoel en maakt daarom gebruik van een schiettafel, die speciaal voor hem op maat gemaakt is, zodat hij daarmee zowel met luchtgeweer als met klein kaliber geweer in de klasse liggend SH2 kan schieten.

Senioren afdelingskampioen

Stefan van de Belt wist met een score van 578 punten afdelingskampioen te worden in de klasse KKG 50 meter liggend Senioren-A. Dit seizoen schiet hij voor het eerst mee met de senioren en kan zich daar ook meten met de beste schutters net als in de voorgaande jaren bij de junioren.

Op zaterdag 1 en zondag 2 april zullen beide schutters namens SV de Vrijheid uitkomen op het districtskampioenschap klein kaliber geweer liggend 50 meter tijdens Schietsport Regionaal wat ook gehouden wordt op het Schietsportcentrum Emmen.

Nieuws

menu