Erik Bolding en Vera de Vries winnen Schoonhovencross

De Schoonhovencross werd afgelopen weekend voor het eerst in twee jaar weer verlopen. Foto: Marcel Uiterwijk

Sinds twee jaar vond er weer een hardloopwedstrijd in de regio van Hollandscheveld plaats. De organisatie lag in handen van de Snelle Rakkers, met medewerking van Zaal- en Partycentrum Schoonhoven. Het zware, onverharde parcours in combinatie met de harde wind en regelmatig een regenbui weerhield circa 120 lopers er niet van om naar de rand van Hollandscheveld te reizen voor deze wedstrijd.

De jeugd tot en met 6 jaar mocht vanaf 13.00 uur het spits afbijten om 600 meter door het mulle zand te rennen. Onder luid gejuich van ouders, broertjes, zusjes en opa en oma’s werd de finish bereikt. Lara Hamstra mocht bij de meisjes het hoogste podium betreden, Jasmijn de Haan werd tweede en Dinthe Stuiver derde. Bij de jongens ging Vilano Waninge er met de winst vandoor, Camilo Timmers werd tweede, Oscar de Haan werd derde.

Na deze wedstrijd was het de beurt aan de jeugd tot en met 11 jaar om het parcours van 1200 meter af te leggen. Zowel bij de jongens als de meisjes werden er snelle tijden gelopen. Anouk Slomp wist bij de meisjes van 7 tot en met 8 jaar te winnen, gevolgd door Tess Koopman en Maud van Lubek. Mika Stuiver was bij de jongens de snelste, Aron Hamstra werd tweede en Joris de Haan derde. Bij de jeugd 9 tot en met 11 jaar was er zowel bij de jongens als bij de meisjes sprake van een spannende strijd. Maren Bouwmeester werd eerste, op de voet gevolgd door Lieke Snoeken en Liza Molenaar eindigde als derde. Gideon Koster werd de overall winnaar en mocht de eerste prijs bij de jongens 9 tot en met 11 jaar in ontvangst nemen, Jorrit Rietmeijer werd tweede en Jurgen Eefting derde.

Om 14.00 uur werd er gestart door de 3,2 kilometerlopers. Dit betrof de zowel de jeugd vanaf 12 jaar als een aantal senioren. Bij de meisjes werd het een heus HAC’63 podium: Tara Benjamins werd eerste in een tijd van 17.24, Myrthe Wolting werd tweede met een tijd van 19.13. Bij de jongens wist Micah Wiering met afstand te winnen, hij klokte 13.51, Ruben Eefting werd tweede met een tijd van 16.18 en Justin Pol derde, hij finishte na 16 minuten en 39 seconden.

Bij de dames werd de 3.2 kilometer gewonnen door Suze de Vries, zij kwam na 14 minuten en 1 seconde over de finish, Kike Velting werd tweede in 14.26 en Mariëlle Lensen eindigde als derde in 15.55. Bij de heren Werd Maikel Potkamp eerste in 13.35, Rene Lub werd tweede in 14.11 en Damian Helder derde in 14.44.

Om half 3 was het de beurt aan de grootste groep van de dag, de lopers die de uitdaging aangingen om 7.5 kilometer zo snel mogelijk af te leggen. Het parcours was zwaar wat resulteerde in een aantal uitvallers. Uiteindelijk wist Erik Bolding in 26.43 met afstand overall eerste te worden. Bij de dames senioren was Vera de Vries oppermachtig. In 2019 werd ze nog eerste op de 3.2 kilometer, vandaag won ze met afstand op de 7.5 kilometer met een tijd van 30 minuten en 45 minuten.

Na afloop konden alle lopers opwarmen met een kop snert of rookworst van Zaal- en Partycentrum Schoonhoven. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie en hoopt in 2022, naast de Schoonhovencross, ook de Speeltuinloop en de Singelloop weer te kunnen organiseren.

Nieuws

menu